Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

"Balul Tinerilor Artisti" deschis spre vizitare

Centrul Cultural Habitus găzduieşte astăzi vernisajul expoziției “Balul Tinerilor Artiști”. Evenimentul va începe la ora 18:00, în prezența celor 13 artiști implicați în proiect şi vor fi prezentate lucrări de artă conceptuală, pictură, desen, unele chiar desen în smoală, stencil pe pânză, grafică, sculpturi cinetice, gravură și un „performance art” folosind tehnica grafitti. În total sunt peste 40 de lucrări de artă contemporană realizate exclusiv de artiști sibieni.

Proiectul este o premieră la nivel local, fiind primul proiect de acest gen care a reușit să strângă un număr atât de mare de artiști sibieni tineri într-o expoziție de grup. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 – 14 noiembrie 2013, zilnic, în intervalul 10:00 – 18:00 și reprezintă penultima etapă din cadrul proiectului “Balul Tinerilor Artiști”, momentul în care artiștii sibieni expun lucrările lor pentru public.

Proiectul se va încheia în data de 14 noiembrie cu un bal dedicat artiștilor, la care participă reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu.

Întâlniri cu noua generație

În perioada 30-31 octombrie, elevi ai Liceului de Artă din Sibiu şi studenţi ai Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul Universităţii Lucian Blaga au avut prilejul sa-i cunosca pe cei care expun in Centrul Cultural Habitus: Chris Balthes, Claudiu Cândea, Lavinia Crețu, Ștefan Radu Crețu, Irlo, Tara von Neudorf, Dan Raul Pintea, Ioana Popa, Albert Tiberiu Sofian, Dragoș Solomon, Florin B. Tomescu, Casandra Vidrighin, Mihai Zgondoiu.

În cadrul atelierelor experimentale “Experience the New”, tinerii artişti au avut prilejul să-şi împărtăşească experienţele lor artistice, reuşitele dar şi obstacolele întâmpinate în desfăşurarea proiectelor artistice. S-a discutat despre situaţia artei contemporane, despre rolul artistului în comunitatea locală, precum şi teme legate de filosofia artei.

Atelierele s-au conturat pe o abordare nouă şi îndrăzneaţă şi s-au concretizat într-un mesager al ideilor controversate şi nonconformiste care probabil vor deveni noua formă de expresie a viitorului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus