Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

“Noi suntem romani" de 1 Decembrie

Peste 1000 de oameni şi mai mult de 50 de maşini reprezentative pentru unităţile militare din Sibiu au defilat duminică, la paradă cu tehnică militară, dedicată Zilei Naționale a României. Aceasta a fost prima paradă militară în Sibiu după 1989. Sibienii au putut vedea tehnică militară modernă, certificată în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan, maşini ale Poliţiei, autospeciale de intervenţie ale jandarmilor, ATV-uri pentru stingerea incendiilor și un câine de serviciu al pompierilor. Parada militară a fost oferită de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Căpitan Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi “G-ral de brigadă Mihail Rasty” al Judeţului Sibiu.
Programul zilei de 1 Decembrie a continuat de la ora 15, cu un spectacol folcloric de mare amploare, la Sala Transilvania. Spectacolul “Noi suntem români”, organizat de Junii Sibiului (instituție din subordinea Consiliului Județean) aduce pe scena sibiană interpreți importanți, precum Mariana Anghel, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric, Aneta Stan și Nicoleta Voica. 
Spectatorii au primit stegulețe la intrarea în Sala Transilvania, pentru un moment memorabil la intonarea imnului național, de către Furdui Iancu, moment în care sibienii vor fi rugați să fluture drapelele în aer.
Ziua Națională le va crea, însă, câteva probleme de trafic șoferilor. Circulaţia autovehiculelor pe Bulevardul Coposu va fi închisă, în data de 01.12, în intervalul orar 07,30 – 13,00, pentru parada militară, precum şi în data de 30.11, în intervalul orar 13,30 – 17,00, în vederea executării antrenamentului. În 1 Decembrie vor fi închise și parcările de la Sala Thalia, Bulevardul Coposu şi Piaţa Teatru.
De la ora 17,00 se va organiza o retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, pe traseul Sala Transilvania - B-dul Mihai Viteazu - str. Nicolae Iorga - B-dul Vasile Milea - str. Revoluţiei - Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu - Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.
De la ora 19,00, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, va susține un concert simfonic la Sala Thalia. Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile.    

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

Ciuf

Acum 10 ani

La multi ani, dragi sibieni! La multi ani, dragi romani!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Dăjaba bă, dăjaba! Io nu mă bucur pentru ca la 1918 bla bla bla , in 1907 bla bla bla, la 1877 bla bla bla, la 1784 bla bla bla, mai mult chiar in 102 e.n Decebal si Traian bla bla bla. Dăjaba.
Raspunde

Georg+brrrrrrr=love

Acum 10 ani

@joseph: subscriem cu subliere.
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

@joseph: subscriu si eu, ca tot eram in trecere si in plus este gratis.
Raspunde

@2,3,4

Acum 10 ani

Rușine la fața voastră de trădători retardați....jegurilor!!!!
Raspunde

Ionedine, fuziune de legenda

Acum 10 ani

Ionedine ureaza \"La multi ani!\" tuturor romanilor care ne-au trecut sau ne vor trece pragul, si nu numai! La multi ani, romani! Cel mai bun raport pret-calitate inca din 1977!
Raspunde

opt case

Acum 10 ani

Unde a fost pimarul NOSTRU ? RUSINE, RUSINE DE 3 ORI RUSINE PENTRU ABSENTA. E ZIUA NOASTRA NATIONALA. IN REST ... LA MULTI ANI ROMANI!
Raspunde

pt. opt case

Acum 10 ani

Primarul a lucrat la o alternativă pentru gazele de șist, adică s-a beșit toată ziua la borcan.
Raspunde

pt 7 si 8

Acum 10 ani

Daca ati fost prezenti si voi la parada de pe Coposu in loc sa frecati tasta pe net, l-ati fi vazut pe primar (si pe multi altii) acolo.
Raspunde

pt 9

Acum 10 ani

nu te-ai uitat tu bine, ce ai vazut era o proiectie holografica a sasului. mai bine frecai si tu tasta pe net.
Raspunde

hopaaaa

Acum 10 ani

jos romania..hai ardealul independent.....dreptate sa dea dzeu/////hoppa mitica...voi sunte ti romani......neam de kkt si tzigani.....hoti si curve...
Raspunde

ja ja ja

Acum 10 ani

buna dimineata brrrrrrrrr adica hopaaaaa. tot constipat de noua luni ? s-a pietrificat si te mumifici ? fa repede ceva cu flexu ca o sa mori dracu .
Raspunde

@12

Acum 10 ani

Tare de tot comm-ul tău,am râs copios...apropo papagalul ăsta de-și zice acum hopaaaaa e fostul brrrrrr....handicapatul ăla rupt în cuuur din Munchen ce tot latră pe aici aiurea,aruncă,cu lături peste tot ,când de fapt el e cel mai mare penner,auslander batjocorit de nemți....bleahhh,sictir.
Raspunde

Ciobanu

Acum 10 ani

Primaru\'-i sas d\'aia o absentat...
Raspunde

achtung!

Acum 10 ani

brrrrr, alias hopaaaa, are sotia la Vestem unde face sugiuc la turci! Ea i-a fost suflata sasului din Munchen de catre unul Mitica, acuma pestele ei la Vestem. Acelasi Hans din Munchen, de-si zice brrrrr si hopaaaaa, face si el sugiuc la turci, in cartier acolo, la perfieria Munchenului, asa ca turcii (ienicerii) sunt obsesia familiei!
Raspunde

Vorsicht,bitte!!!!

Acum 10 ani

Băi frate de unde naiba le mai scoți și tu ....remix-urile ăstea ,păi de cînd peștii și boarfele de la Veștem se căsătoresc între ei?pe bavarezu ăla bătut de soartă lasă-l în plata domnului...e vai de capu lui,îl bat boschetarii prin Munchen de nu mai știe cum îl chiamă cu bolentinu-n mână!!!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

..plecati din Sibiu daca nimik nu va convine..primaru nu e bun.ala nu e bun,nu avem nimik,daca cineva face ceva de ce face...
Raspunde

patriot

Acum 10 ani

bai patri-hotilor ,nu va scapa nici o data prileju s-a dati cu noroi in johannis ,ba sti unde era johannis de ziua tari inaugura o realizare bulevardu ,calea poplaci fosta ulita unde se rupeau masinile in doua ,acum s-a te duci in zona si s-a vezi ce spun locatari de acolo dupa 50 de ani de dezastru in care era strada lor si au trecut multi gugustuci zisi patrioti ,ba voi sunteti patrioti de conjuctura nu aveti nimic cu tara ,ba johannis asa patriot cum ziceti voi ca nu este a creat vreo 12 000 de noi locuri de munca a modernizat sibiul ,dupa prapadu facut de cripto -comunisti 60 de ani ,asta da patriotism ,voi patriotilor cite locuri de munca ati facut si cu ce realizari va laudati ,este usor de pe margine s-a dai din clanta si cu realizari 0 ,ba va pricepeti nu mai la festivisme ,la munca adevarata ca ati facut tara varza a la cluj
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus