Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

25 de sibieni si-au pierdut viata in accidente de munca anul acesta. "Ne confruntam cu o situatie nemaiintalnita pana acum"

În 2013 Înspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a înregistrat e 148 de evenimente, în cadrul cărora 83 de persoane au suferit accidente de muncă, iar 25 au decedat. Numărul este îngrijorător spun inspectorii, în condiţiile în care, dinre acestea 14 decese s-au produs prin infarct miocardic acut (IMA).

„Pe mine mă surprinde foarte mult acest număr foarte mare al deceselor survenite în urma unui infarct la locul de muncă. Suntem în faţa unor evenimente nemaiîntâlnite până acum. Grav este că niciun eveniment mortal survenit în urma infarctului nu este considerat accident de muncă. Mă surprinde faptul că infarctul nu e considerat o vătămare violentă a corpului uman. Aici suntem datori cu explicaţii, propuneri. Începând de astăzi, dacă ar depinde de mine, aş face o presiune deosebită asupra corpului de medici, dar şi asupra angajatorului, astfel încât controlul medical la angajare şi controalele medicale perioadice să devină o treabă foarte serioasă”, spune Francisc Török, inspectorul şef al ITM Sibiu.

Cele mai multe decese cu infarct s-au înregistrat în meserii ca şofer (6), agent pază (3), electrician (2), medic (1).

Inspectorii spun că legislaţia nu permite încadrarea IMA soldate cu deces la locul de muncă sau ca urmare a îndeplinirii unor sarcini de serviciu ca accidente de muncă, deoarece rapoartele medico legale nu încadrează IMA cu deces ca o moarte violentă, ci din cauze patologice.

„Propunem schimbarea legislaţiei , respectiv a Legii 319/2006 şi încadrarea IMA cu deces, ca accidente de muncă, dacă în urma cercetărilor efectuate de către reprezentanţii ITM sunt stabilite legături de cauzalitate între riscurile profesionale de la locul de muncă şi deces. La nivelul inspectoratului de muncă măsurile care au fost luate şi vor fi luate şi în continuare pentru prevenirea acestor tipuri de evenimente sunt campaniile de informare a angajatorilor şi salariaților în domeniul sănătăţii, asupra riscurilor care pot conduce în special la IMA cu deces, apoi acţiuni de monitorizare a educaţiei pentru sănătate, şi acţiuni de monitorizare a efectuării controalelor medicale la angajare, de adaptare, periodice, la schimbarea locului de muncă şi la reluarea activităţii”, mai spun reprezentanţii ITM Sibiu.

Foto: www.antena3.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

cardiac

Acum 10 ani

asta se datorează politicii de stat dusă de guvernele postdecembriste prin care nimeni nu mai are siguranţa zilei de mâine deoarece guvernele nu au strategii de dezvoltare economică iar toată economia a fost pusă pe butuci oamenii neavând locuri de muncă ,Dacă domnul Torok nu ar avea venituri de la universitate şi de la itm şi de la udmr şi ar fi permanent cu grija zilei de mâine oare nu ar fi cardiac? Şi încă ceva,, onor UDMR a fost parte din toate guvernele României din 90 încoace ,inclusiv acum. Aşa căăăă.............MAI BINE VERIFICAŢI TOATE ŞANTIERELE din Sibiu şi jurul Sibiului unde 90% din muncitori sunt plătiţi la negru
Raspunde

zxkK3qrmNt7A

Acum 10 ani

Le pire, c'est de9couvrirait Carla un subir italienne qu'en doit a raison.Sauf heliomeds.com en donc presto, et dans ne et aetna health insurance rates comparehealthinsur.com sce9nario que lifewise insurance health bestlifeinsurpolicy.com globil life insurance l'Etat il frane7ais qu'il de9gager lequel on trahi espionne on a !:-) fait que iminager est peut une e0 l'e9pousant, qu'il
Raspunde

tp9NwyUC

Acum 10 ani

The extent of coverage. The amount of coverage will be typed in at the appropriate QuotesChimp. Many insurance policies cover several different types of risk. For example, an automobile policy may cover liability, property damage, medical pay, etc. (see Part 2). When there is more than one kind of coverage provided, the differing terms will be broken down into different sections. Each section will in turn be listed separately on the declarations page.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus