Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Filmul "Avatar" va avea trei continuari

Companiile americane 20th Century Fox şi Lightstorm Entertainment vor produce următoarele trei continuări ale filmului SF "Avatar" în Noua Zeelandă, unde vor cheltui 500 milioane de dolari neozeelandezi (413 milioane dolari americani) pe efecte speciale şi filmarea scenelor în sistem live action.

Acest acord a fost încheiat după ce Guvernul neozeelandez a decis să crească reducerile de taxe acordate pentru industria cinematografică, de la 15% la 25%.

"Continuările de la «Avatar» vor oferi sute de locuri de muncă şi mii de ore lucrate direct în sectorul cinematografic, dar şi în celelalte sectoare ale economiei", a declarat Steven Joyce, ministrul pentru Dezvoltare Economică din Noua Zeelandă.

Noua Zeelandă va găzdui totodată o premieră pe covorul roşu a unuia dintre cele trei filme. Producătorii americani au fost de acord să promoveze această ţară în calitate de destinaţie turistică preferată şi în calitate de producător preferat de vinuri.

Filmul "Avatar", nominalizat la nouă premii Oscar, câştigând în cele din urmă trei trofee în 2010, a fost turnat parţial în Noua Zeelandă, iar efectele speciale au fost realizate la Weta Digital, compania care a realizat efectele şi pentru trilogia "Lord of the Ring" şi pentru seria "The Hobbit".

James Cameron, regizorul peliculei "Avatar", deţine o fermă în Noua Zeelandă.

Studioul 20th Century Fox este o divizie a grupului Twenty First Century Fox Inc. James Cameron este fondator al companiei Lightstorm Entertainment.

Cele trei filme noi din seria "Avatar" vor fi filmate împreună, fără pauze între ele, însă vor fi lansate succesiv, în 2016, 2017 şi 2018.

"Avatar" este lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

BBG

Acum 10 ani

Abia astept...
Raspunde

Achtung Ioha!

Acum 10 ani

Sageata tinteste fundul tau ala mare, gras si bubos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus