Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ajuta un copil de 13 ani sa lupte cu porfiria, una dintre cele mai necrutatoare boli!

"Vreau să trăiesc! Şi mai mult îmi doresc să trăiască mama mea, să fim fericiţi. Doar pe ea o am. Doar cu ea am crescut. Din inima mea, vreau să o ajut pe mama!", sunt cuvinte smulse printre lacrimi de Mihăiţă, un copil de numai 13 ani, care cere ajutor tuturor celor cu suflet pentru că să îşi poată salva mama, operată de cancer. Şi pe el...

Povestea tristă a lui Mihai Raţă a început acum cinci ani, când băiatul s-a îmbolnăvit de porfirie acută intermitentă, o boală rară, cu o rată de mortalitate foarte ridicată. Din cauza supărării îndelungate şi a stresului Elena, mama băiatului, singurul părinte, deoarece Mihăiţă nu mai are tată, nu a mai făcut faţă. Şi s-a îmbolnăvit de cancer.

Femeia s-a operat la sfârșitul lunii octombrie de cancer la sân și este sub tratament.

„Rață Elena este pacienta care a fost diagnosticată cu un cancer la sânul drept, a avut nevoie de operație urgent, la București. Vom continua tratamentele și sperăm să fie bine. Este, în același timp, un caz social, cu probleme financiare. Noi ne ocupăm de dumneaei și o ajutăm cât putem”, a spus doctorul Iulia Fometescu, medicul curant al Elenei Rață.

Oamenii s-au mobilizat şi au încercat să-l ajute dar Mihăiţă, care nevoie de 20.000 euro pentru a continua tratamentul

 „Avem multe greutăți, pentru că nu avem bani. Mama are o indemnizație și eu una, cam 300 lei pe lună. Ne ajută rudele. Uneori îmi doresc să fiu mare, să am un loc de muncă, să nu mai fiu bolnav ca să am grijă de mama. Poate mă va ajuta Dumnezeu să scap de boală. Din ce mi-a spus mama, am nevoie de foarte mulți bani ca să mă vindec. Noi nu avem bani”, a povestit copilul de doar 13 ani, citat de ziarul Domino.

Sibienii care vor să îi ajute pe Mihăiţă şi pe mama sa pot face donaţii în conturile:

DONATII:

RO83INGB 0000 9999 0339 5872/ROL (Mihai Daniel Rata, cu imputernicire Elena Rata, mama baiatului)

RO34RNCB0227057672330001/ROL (Asociatia Animos Hermannstadt, deschis la BCR Sibiu, str Emil Cioran)

Toti pentru cate unul, Dumnezeu pentru TOTI!

Tele-DON (ROMTELECOM):

0900900140- 2 Euro/apel

0900900142- 5 Euro/apel

0900900144- 10 Euro/apel

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus