Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Marcaje și săgeți de orientare noi pe traseul cicloturistic Emil Cioran

Marcaje și săgeți de orientare noi pe traseul cicloturistic Emil Cioran

Membrii Asociației Tură în Natură și-au propus ca obiectiv pentru anul 2020 remarcarea traseului cicloturistic Emil Cioran, primul traseu de cicloturism marcat de asociație în anul 2012. Remarcarea a fost făcută duminică, iar începând de anul acesta traseul are marcaje și săgeți de orientare noi.

Pe lângă semnul C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, a fost adăugat și un marcaj cu simbolul bicicletei, de culoare albastră, pentru a ajuta la orientarea mai bună a bicicliștilor, după cum arată reprezentanții asociației într-un comunicat de presă.

„În afară de celebrul semn C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, anul acesta am adăugat ca marcaj și simbolul bicicletei, de culoare albastră, pentru a ajuta la orientarea mai bună a bicicliștilor în condițiile în care mai multe trasee de cicloturism se întâlnesc sau se suprapun parțial. Tot pentru orientarea mai bună a bicicliștilor am montat de-a lungul traseului 37 de săgeți și 8 stâlpi cu săgeți indicatoare în punctele importante ale traseului. 4 panouri informative vor fi amplasate pe parcursul traseului pentru a oferi bicicliștilor care îl străbat informații despre zona parcursă”, au transmis reprezentanții asociației Tură în natură.

La acțiunea care a avut loc duminică a fost invitat artistul Ștefan Crețu, care a realizat o lucrare cu titlul „Emil Cioran – Filozof și Biciclist”, lucrare amplasată în fața Căminului Cultural din localitatea Rășinari.

Acțiunea de remarcare a traseului cicloturistic Emil Cioran a fost realizată de Asociația Tură în Natură Sibiu în parteneriat cu Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și a fost finanțată de primăria Rășinari prin Agenda Culturală 2020.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus