Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Marcaje și săgeți de orientare noi pe traseul cicloturistic Emil Cioran

Marcaje și săgeți de orientare noi pe traseul cicloturistic Emil Cioran

Membrii Asociației Tură în Natură și-au propus ca obiectiv pentru anul 2020 remarcarea traseului cicloturistic Emil Cioran, primul traseu de cicloturism marcat de asociație în anul 2012. Remarcarea a fost făcută duminică, iar începând de anul acesta traseul are marcaje și săgeți de orientare noi.

Pe lângă semnul C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, a fost adăugat și un marcaj cu simbolul bicicletei, de culoare albastră, pentru a ajuta la orientarea mai bună a bicicliștilor, după cum arată reprezentanții asociației într-un comunicat de presă.

„În afară de celebrul semn C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, anul acesta am adăugat ca marcaj și simbolul bicicletei, de culoare albastră, pentru a ajuta la orientarea mai bună a bicicliștilor în condițiile în care mai multe trasee de cicloturism se întâlnesc sau se suprapun parțial. Tot pentru orientarea mai bună a bicicliștilor am montat de-a lungul traseului 37 de săgeți și 8 stâlpi cu săgeți indicatoare în punctele importante ale traseului. 4 panouri informative vor fi amplasate pe parcursul traseului pentru a oferi bicicliștilor care îl străbat informații despre zona parcursă”, au transmis reprezentanții asociației Tură în natură.

La acțiunea care a avut loc duminică a fost invitat artistul Ștefan Crețu, care a realizat o lucrare cu titlul „Emil Cioran – Filozof și Biciclist”, lucrare amplasată în fața Căminului Cultural din localitatea Rășinari.

Acțiunea de remarcare a traseului cicloturistic Emil Cioran a fost realizată de Asociația Tură în Natură Sibiu în parteneriat cu Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și a fost finanțată de primăria Rășinari prin Agenda Culturală 2020.

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus