Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Gradinitele din Stuttgart angajeaza educatoare din Sibiu

Jugendamt Stuttgart a delegat Asociaţia Internaţională pentru Tineret (Verein für Internationalae Jugendarbeit - vij) Stuttgart să găsească în România educatoare vorbitoare de limba germană la nivelul C1 pentru angajare în oraşul Stuttgart, ca educatoare în centre şi grădiniţe.

„Totul se desfăşoară într-o colaborare între Jugendamt Stuttgart, Asociaţia Internaţională pentru Tineret (vij) din Stuttgart şi EURES Romania. Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale pentru Tineret şi cei ai Biroului pentru Tineret vor veni la începutul lunii martie în România pentru selecţia candidatelor. Rezultatele acesteia vor fi comunicate în aceeaşi zi şi se vor semna contracte de muncă cu plecare în Germania începand cu luna iunie 2014”, spun reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu.

Aplicaţiile candidatelor trebuie să conţina:

-o copie a diplomei de bacalaureat (pentru absolventele liceului pedagogic),

-o copie a diplomei de licenţă şi a modulului pedagogic sau dovada desfăşurării activităţii într-o grădiniţă,

-copie a certificatului de limbă germană nivel C1.Diploma obţinută în România trebuie să fie recunoscută de către autorităţi (recunoaşterea diplomelor se poate face înainte de venirea în Germania şi intră în atribuţia reprezentantului angajatorului german).

Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc foarte bine limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 € brut/luna (aprox. 1.600 € net/luna). Candidatele care au studiat germanistica şi au lucrat deja în gradiniţe sau au pedagogie specială şi vorbesc limba germană la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoaştere a calificării, vor fi încadrate ca ajutor în gradiniţe (KITA) şi vor primi un salariu de 1.800 € brut/luna (1.300 € net/luna).

Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscută, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania. În primul an toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire sau în vecinatate, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă.

Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi transportul către Germania sunt suportate de către Asociaţia Internaţională pentru Tineret. Se oferă consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situaţia apariţiei unor conflicte; perfecţionare didactică în funcţie de activitate; un loc de muncă variat, creativ; siguranţa pregătirii profesionale, precum şi o activitate independentă. După primul an se oferă posibilitatea obţinerii unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Modul de aplicare: se transmite C.V-ul model Europass în limba germană (Lebenslauf), cu fotografie, însoţit de copiile diplomelor pe adresele de e-mail [email protected] şi [email protected]. Doar persoanele preselectate în urma transmiterii aplicaţiilor vor fi contactate şi invitate la interviu.

Termenul limită pentru aplicare este 28.02.2014. Solicitantele din judeţul Sibiu sunt aşteptate şi la AJOFM Sibiu, str. Morilor nr. 51 A,cam. 440, et. 4, ( persoana de contact Pastor Viorica), în vederea înregistrării în baza de date pentru munca în străinătate cu urmatoarele acte:

- copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni);

-C.V model Europass (cu fotografie) in limba germană;

- cazier judiciar în original din care să reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

- adeverinţa de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca”;

- 1 poză tip paşaport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Dezastru

Acum 10 ani

Uite aşa ne exportăm forţa de muncă pregătită din banii noştri. Şi dup-aia ne mirăm că nu sunt educatoare şi învăţătoare. Dar să nu credeţi, fetelor care plecaţi în Stuttgart, că acolo curge lapte şi miere. 1300 de euro pe lună nu e tocmai o sumă din care să trăieşti relaxat (în Stuttgart), 1600 mai merge. În plus sentimentele neo-naziste se înteţesc, ura faţă de \"Ausländeri\" e tot mai mare şi nu ştiu zău dacă aş vrea să trăiesc o viaţă întreagă cu capul în nisip, cu frica de a spune că sunt român. La ce bun să pleci? Să ai bani mai mulţi ca să poţi cumpăra mai mult?Un coş mai plin la supermarket?O maşină mai scumpă?Haine de firmă? Când ajungi să le ai, îşi dai seama că nu valorează nimic.
Raspunde

erată

Acum 10 ani

\"îţi dai seama\"
Raspunde

Kindergarten

Acum 10 ani

Atunci stați aici în Românica cu 250 de euro pe lună și cu taxe,cheltuieli mai mari decât la nemți,așa vă convine?io nu cred...deci,deși grea și amară tot calea străinătății o vor alege multe educatoare...din păcate.
Raspunde

as

Acum 9 ani

draga Dezastru! la 20 de ani credeam acelasi lucru ca si tine si speram ca lucrurile sa se indrepte pe la noi prin tara au trecut 17 ani de atunci si constat cu parere de rau ca in ceea ce priveste nivelul de trai si mentalitatea noastra nu s-a schimbat tare mult, din contra le inteleg pe educatoare foarte bine si nu mi se pare normal sa fii platit ca o femeie de serviciu aprox atunci cand ai in mainile tale o parte din educatia copiilor regret ca nu am ramas in Germania acum 17 ani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus