Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-4°C

1977 - In localitatile judetului se desfasoara faza de masa a festivalului cultural-artistic "Cantarea Romaniei"

29 ianuarie 1933 - S-a ţinut la Sibiu o adunare a comercianţilor şi meseriaşilor, cu scopul de a protesta împotriva unor legi defavorabile comerţului şi industriei.

1944 - Adunarea Generală a Ziariştilor Ardeleni la Sibiu.

1954 - Sfatul Popular al oraşului Sibiu aduce la cunoştinţa locuitorilor că, „începând de la această dată, se interzice desfacerea mărfurilor în pieţele 6 Martie şi Griviţa. Se vor îndruma mărfurile către Piaţa 1 Mai (la teatru).”

1971 - Prima sesiune ştiinţifică studenţească la Sibiu

1974 - La I.P.A.S. a intrat în funcţiune, la centrala termică a întreprinderii, un cazan tip „Vulcan”, cel mai mare din judeţul nostru (50 Gcal)

1981 - În cadrul plenarei Comitetului Municipal de partid s-au dezbătut problemele „calităţii şi eficienţei” în intreprinderile sibiene. 1988 - IACM a pus în funcţiune 3,9 km conducte de apă, pentru cartierul Turnişor.

1990 - În str. Bâlea nr. 9 s-a inaugurat a 10-a filială a Bibliotecii „Astra”

1992 - Preşedintele P.A.C., Nicolae Manolescu, candidat la preşedenţia ţării, se întâlneşte cu alegătorii sibieni. 1993 - Prefectul Traian Munteanu declară ferm „nu mă dau bătut până nu scăpăm de deşeurile toxice.”

1993 - S-a înfiinţat Asociaţia Medicilor şi farmaciştilor privatizaţi din Judeţul Sibiu.

1997 - Adunarea Generală a acţionarilor S.C.Dacia Traiană S.A. a ales un nou Consiliu de Administraţie. Preşedinte şi director a fost desemnat Eugen Oancea

1998 - D-na Renate Muller-Nica, actriţă, este preşedintele Societăţii Culturale Româno - Germane.

Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus