Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

1977 - In localitatile judetului se desfasoara faza de masa a festivalului cultural-artistic "Cantarea Romaniei"

29 ianuarie 1933 - S-a ţinut la Sibiu o adunare a comercianţilor şi meseriaşilor, cu scopul de a protesta împotriva unor legi defavorabile comerţului şi industriei.

1944 - Adunarea Generală a Ziariştilor Ardeleni la Sibiu.

1954 - Sfatul Popular al oraşului Sibiu aduce la cunoştinţa locuitorilor că, „începând de la această dată, se interzice desfacerea mărfurilor în pieţele 6 Martie şi Griviţa. Se vor îndruma mărfurile către Piaţa 1 Mai (la teatru).”

1971 - Prima sesiune ştiinţifică studenţească la Sibiu

1974 - La I.P.A.S. a intrat în funcţiune, la centrala termică a întreprinderii, un cazan tip „Vulcan”, cel mai mare din judeţul nostru (50 Gcal)

1981 - În cadrul plenarei Comitetului Municipal de partid s-au dezbătut problemele „calităţii şi eficienţei” în intreprinderile sibiene. 1988 - IACM a pus în funcţiune 3,9 km conducte de apă, pentru cartierul Turnişor.

1990 - În str. Bâlea nr. 9 s-a inaugurat a 10-a filială a Bibliotecii „Astra”

1992 - Preşedintele P.A.C., Nicolae Manolescu, candidat la preşedenţia ţării, se întâlneşte cu alegătorii sibieni. 1993 - Prefectul Traian Munteanu declară ferm „nu mă dau bătut până nu scăpăm de deşeurile toxice.”

1993 - S-a înfiinţat Asociaţia Medicilor şi farmaciştilor privatizaţi din Judeţul Sibiu.

1997 - Adunarea Generală a acţionarilor S.C.Dacia Traiană S.A. a ales un nou Consiliu de Administraţie. Preşedinte şi director a fost desemnat Eugen Oancea

1998 - D-na Renate Muller-Nica, actriţă, este preşedintele Societăţii Culturale Româno - Germane.

Sursa: ”O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt”, Ioan Mariș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus