Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Cine plateste spitalizarea victimelor?

Prea puţini sibieni ştiu că dacă ajung la spital în urma unor accidente de circulaţie sau unor agresiuni, chiar dacă sunt asiguraţi, spitalizarea nu este suportată de stat. Teoretic este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, dar spitalul va trebui să îşi recupereze banii de la persoana vinovată de accident, iar de cele mai multe ori asta se face în urma unui proces. Doar anul trecut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, au existat 286 de cazuri în care spitalul s-a constituit parte civilă în procese intentate în urma unor accidente sau altercaţii.   
„În anul 2012 instituţia noastră s-a constituit parte civilă în 269 de cazuri, iar în 2013 în 286 cazuri. În cazurile de agresiuni şi accidente rutiere Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se constituie ca parte civilă în procesele penale, în vederea recuperării cheltuielilor de spitalizare care sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Sumele decontate de Casa de Asigurări Sănătate pentru cazurile respective sunt restituite în urma recuperării acestora. Se plăteşte contravaloarea serviciilor medicale prestate, indiferent de valoarea acestora. Suma cea mai mare care a fost recuperată într-un caz se ridică la 21.998,94 lei, caz cu mai multe părţi vătămate”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean. 
Valoarea totală a sumelor de recuperate în 2012 a fost de 253.813,48 lei, iar SCJU Sibiu a recuperat 103.561,17.lei. În 2013 suma de recuperat s-a ridicat la 86.806,91 lei, fiind recuperaţi 61.258,72 lei. Restul sumelor vor putea fi recuperate doar în momentul în care sentinţa rămâne definitivă şi irevocabilă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus