Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Sibiul are cei mai buni patinatori din tara

Sportivii sibieni au obținut nu mai puțin de 27 de medalii la Campionatele Naţionale de patinaj viteză destinate seniorilor, juniorilor şi copiilor, desfășurate în perioada 14-16 februarie la Inzell, în Germania.
Cei nouă sibieni de la CSS – CS Societatea de Patinaj Sibiu au depășit toate așteptările urcând pentru prima dată în istorie toți nouă pe primele trepte ale podiumului. Astfel sportivii sibieni au obținut un total de 27 de medalii, 9 de aur, 9 de argint și 9 de bronz. ”Cele  27 de medalii au fost obținute fără aportul campionilor absoluți din sezonul trecut, “gemenii” Motronea, care au absentat din cauza simulării testelor naționale, ei fiind în clasa a VIII-a. Am obținut aceste performanțe și cu un minim de sprijin financiar din partea CSS-ului, dar cu sprijin de încă șapte zile de pregătire din partea sponsorilor, adică DPC Sibiu și al părinților”, a declarat profesoara Cristina Andrei. În competiție au intrat peste 50 de sportivi din toată țara.
Cei mai puțin familiarizați cu acest sport ar trebui să știe că țara noastră nu are un o bază sportivă pe care să se organizeze Campionatele Naționale. Din 2007 ele să țin în Germania. În plus, sportivii sibieni se antrenează pe role și doar înainte de competiții pun patinele în picioare, astfel că performanța lor este cu atât mai lăudabilă. ”Antrenamentele le facem pe role, pe pista refăcută de Clubul Sportiv Școlar Sibiu, iar pe gheață ne-am antrenat 12 zile înainte de competiție. Din cauza costurilor am făcut deplasarea cu un număr redus de participanți” a mai declarat Cristina Andrei.
La copii III fete-Andrea Gnandt de la Colegiul Național Pedagogic A. Șaguna din Sibiu a câștigat toate probele devenind campioana absolută cu trei medalii de aur. La aceeași categorie, Bianca Inulescu, de la școala generală nr. 18 din Sibiu, aflată la prima competiție pe gheața “mare”, o urmează îndeaproape și obține trei medalii de argint. La copii II băieți, Rareș Soloveiu, dorindu-și prea mult să câștige proba de 500 de metri, forțează ieșirea din turnantă, cade și pierde două medalii, trebuind să se mulțumească doar cu bronzul la 2 X 300 de metri. La copii I atât la fete cât și la băieți, sibienii au câștigat într-o manieră categorică, la diferență de puncte confortabilă obținând toate cele șase medalii de aur. Astfel Cristina Zdrenghea de la școala I. L. Caragiale și Andrei Șerbu de la școala nr.3 Cisnădie au devenit campioni absoluți. La juniori III băieți - Nicușor Avram de la Liceul O. Ghibu a câștigat două medalii se argint la 1000 de metri și 1500 de metri. Colegul lui, Vlad Hordobeț, de la Colegiul Național A. Șaguna a urcat pe locul trei la 500 de metri, și o medalie de bronz la 1500 de metri, plus un punctaj general de vicecampion național în clasamentul general. La juniori III fete – Xenia Moldovan de la Liceul Brukenthal  a obținut trei medalii de bronz. Și tot la senioare, Cristina Zdrenghea a obținut trei medalii de bronz, fiind sibianca cea mai titrată în acest sezon cu un total de 7 medalii : 4 de aur si 3 de bronz.
Pentru sportivii sibieni urmează în luna martie Campionatele naționale de copii și junior pe pistă redusă, de la Miercurea Ciuc. Profesoara Cristina Andrei a declarat că la această competiție va încerca să deplaseze tinerii sportive care n-au fost în Germania. ”Obiectivele noastre sportive au fost atinse și depășite, doar suntem campioni naționali. În martie vom merge cu lotul II pentru a le da și lor ocazia să se afirme și să ia pulsul unei competiții”, a spus Cristina Andrei.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

radonne

Acum 7 ani

Lasa ca noi facem patinoar de tot rasul in piata mare in loc sa se modernizeze patinoarul vechi din sub arini.rusine autoritatiilor locale pentru ca efectiv isi bat joc de bazele sportive din sibiu bazinul olimpia e vai de mama lui ii zboara acoperisul tot la 2-3 ani,stadionul municipal sta sa cada a se vedea sala de box de sub tribune cum peretii sunt negri de mucegai si igrasie ca sa nu mai zic de conditiile de antrenament,sala transilvania a ajuns talciog,patinoar nu mai avem de ani de zile.rusine domnilor de la conducerea orasului care nu baga bani pentru modernizarea bazelor sportive
Raspunde

sportiv

Acum 7 ani

aia cu bazinu de la olimpia nu este adevarat ,johannis a vrut s-a modernizeze dar s-au opus ministeru sportrilor unu banicioiu care a fost intro vizita fulger prin piata de brnza din fata sali de sport transilvania ,si s-a minunat de bunatatile gastronomice din ardeal si ceva la pachetel niste pupaturi de ramas bun si gata cu sportu s-au nu vedeti ca de cind au venit noi i conducatori la consiliu judetean in 2012 toate echipele de sporturi colective s-au desfintat ,volei ,fotbal ,baschet femenin ,handbal feminin etc ,patinoaru este custodia fostului ipas cum vrei s-a faci ceva ce nu iti apartine
Raspunde

FAN

Acum 7 ani

patinoarul nu este la IPAS din 2002..vezi ca nu ai informatii corecte...mai nou este in custodia unei organizatii care nu are nici treaba cu sportul de masa/performanta....aceasi organizatie a deschis patinoarul din centru...e mai usor sa faci bani in centru.....
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Sa le fie rusine autoritatilor ca bazele sportive sunt la pamant! Sa se acceseze fonduri europene!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus