Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Japonia vrea sa reporneasca reactoarele nucleare

Japonia va repune în funcțiune reactoarele nucleare ale căror condiții de siguranță au fost confirmate de inspectorii în domeniul nuclear, a declarat luni premierul nipon Shinzo Abe, cu prilejul unei sesiuni a Camerei Consilierilor, relatează Xinhua.
Aproape toate reactoarele nucleare ale Japoniei au fost oprite după accidentul nuclear de la Fukushima din martie 2011, iar opinia publică niponă este încă îngrijorată în ceea ce privește consecințele dezastrului nuclear. ”Aș vrea să repornim reactoarele confirmate ca fiind sigure conform standardelor stricte ale Autorității de Reglementare Nucleară, în timp ce obținem înțelegerea localnicilor”, a declarat Shinzo Abe în timpul sesiunii parlamentului japonez, citat de Agerpres.
Aproximativ 30% din energia electrică a Japoniei era furnizată de centralele nucleare înainte de accidentul de la Fukushima. În prezent această proporție este de numai 1,7%, din totalul energiei, energia termică fiind insuficientă.
Duminică, mii de oameni au protestat la Tokyo, în apropierea clădirii parlamentului, împotriva utilizării energiei nucleare în țară.
Accidentul nuclear de la Fukushima din 11 martie 2011 a fost cel mai grav după cel de la Cernobâl din 1986. Efectele sale pot fi resimțite și în prezent, apa contaminată ajungând în ocean, iar nivelul radiațiilor impune restricții privind alimentele și petrecerea timpului în aer liber. Imediat după accident, 160.000 de oameni și-au părăsit locuințele.
 
FOTO: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus