Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

Japonia vrea sa reporneasca reactoarele nucleare

Japonia va repune în funcțiune reactoarele nucleare ale căror condiții de siguranță au fost confirmate de inspectorii în domeniul nuclear, a declarat luni premierul nipon Shinzo Abe, cu prilejul unei sesiuni a Camerei Consilierilor, relatează Xinhua.
Aproape toate reactoarele nucleare ale Japoniei au fost oprite după accidentul nuclear de la Fukushima din martie 2011, iar opinia publică niponă este încă îngrijorată în ceea ce privește consecințele dezastrului nuclear. ”Aș vrea să repornim reactoarele confirmate ca fiind sigure conform standardelor stricte ale Autorității de Reglementare Nucleară, în timp ce obținem înțelegerea localnicilor”, a declarat Shinzo Abe în timpul sesiunii parlamentului japonez, citat de Agerpres.
Aproximativ 30% din energia electrică a Japoniei era furnizată de centralele nucleare înainte de accidentul de la Fukushima. În prezent această proporție este de numai 1,7%, din totalul energiei, energia termică fiind insuficientă.
Duminică, mii de oameni au protestat la Tokyo, în apropierea clădirii parlamentului, împotriva utilizării energiei nucleare în țară.
Accidentul nuclear de la Fukushima din 11 martie 2011 a fost cel mai grav după cel de la Cernobâl din 1986. Efectele sale pot fi resimțite și în prezent, apa contaminată ajungând în ocean, iar nivelul radiațiilor impune restricții privind alimentele și petrecerea timpului în aer liber. Imediat după accident, 160.000 de oameni și-au părăsit locuințele.
 
FOTO: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus