Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Fostul premier nipon Shinzo Abe a murit

Fostul premier nipon Shinzo Abe a murit

Actualizare Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit, transmite vineri Reuters, care citează postul public nipon NHK.

Abe, în vârstă de 67 de ani, susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat de un atacator.

Știre inițială. Premierul nipon Fumio Kishida a declarat vineri că Shinzo Abe, predecesorul său în acest post, se află ''în stare foarte gravă'' după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs la un eveniment electoral la Nara (vest), transmite AFP, citat de Agerpres

''Este un act barbar în plină campanie electorală, care este fundamentul democraţiei, iar aceasta este absolut impardonabil'', a afirmat Kishida, care a spus că se roagă pentru supravieţuirea lui Abe, fostul său mentor politic şi în mandatul căruia a deţinut portofoliul de ministru al afacerilor externe, din 2012 şi până în 2017.

Citește și Fostul premier japonez Shinzo Abe împuşcat în cursul unui eveniment electoral

Potrivit dpa, Kishida a condamnat atacul ''în cei mai duri termeni'' şi şi-a întrerupt campania electorală în prefectura Yamagata (nord), întorcându-se cu elicopterul la reşedinţa sa oficială din Tokyo.

Potrivit presei, Abe a fost împuşcat, în plină stradă, de un fost membru al forţelor de apărare japoneze, fostul premier fiind atins de două gloanţe.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Are dreptate si escrocul Basescu cand cere garda SPP.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Doar la barbarii de tirani romani democrație înseamnă libertatea de a fura, tâlhari, distruge si ucide.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus