Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Parcarea obligatorie pentru ”pietari” va fi pusa in functiune de saptamana viitoare

Mașinilor de aprovizionare ale comercianților din Piața Cibin nu le va mai fi permis să staționeze în apropierea pieței de săptămâna viitoare. De atunci va fi pusă în funcțiune noua parcare amenajată la intersecţia străzii Malului cu strada Morilor (în spatele benzinăriei Rompetrol). Pentru comercianți sunt disponibile aici 50 de locuri de parcare, pentru fiecare din acestea taxa lunară fiind de 15 lei.
Mașinile pentru marfă care vor mai fi lăsate în preajma Pieței Cibin vor fi ridicate, anunță administrația locală.
”Noua parcare oferă alte 40 de locuri de parcare pentru autovehiculele mici. Astfel, sibienii care vin la piaţă pot utiliza această parcare gratuit în această primă fază, suplimentându-se astfel cele 400 de locuri care există în prezent în jurul pieţei şi pe străzile adiacente”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

BB

Acum 10 ani

Cibinul de la podul mare din Turnişor până la cartierul Reşiţa are cca. 3500 de metri lungime şi o lăţime a malurilor medie de cca. 8 m. Dacă s-ar construi parcări suspendate pe piloni pe ambele maluri ar rezulta cca. 1700 de locuri de parcare de 4x8 m, pe care ar putea parca chiar şi microbozele sau camionetele până la 5 t. Totodată malurile propriu-zise s-ar putea amenaja pentru promenadă, iar râul decolmatat şi amenajat corespunzător cu debarcadere ar putea fi folosit pentru plimbări cu bărcuţa sau chiar canotaj. Tot ce rămâne de făcut sunt voinţa, studiul, proiectul, investiţia şi apoi amenajările. De ce numai Bucureştiul, Timişoara şi Clujul pot avea amenajări ale râurilor care le traversează? Stimaţi domni de la Domeniul Public şi Mediu, cred că este timpul să mai şi gândiţi!
Raspunde

RADU

Acum 10 ani

pentru ca ,clujul ,bucurestiu ,timisoara nu au detractori si sabotori la ei primeaza interesul cetateanului ,si sa-ti dau vreo 3 exemple ,cind primaria a lansat proiectul celui mai performant acua -parc din tara au venit ecologisti din toate orasele frustrate din tara si s-au legat cu lanturi de pomi inexistenti din marginea paduri dumbrava si rezultatul ce a vrut s-a faca primaria sibiu ,vedem la aia de le spune ecologisti in localitatile lor un fel de copy -paste ,cind s-a construit si modernizat aeroportu aveam concetateni care urlau de dimineata pina seara ca se duce in bundestang s-a reclame dezvoltarea aeroportului si restul se vede orce investitie benefica orasului este comentata de detractori si sabotori sibiului ,si am omiso pe cea mai importanta aia din 2004 cind sibiul candida la atribuirea calitati de capitala a culturi europene cine credeti ca s-a opus nu frustrati din alte localitati ,bastinasi nostri consilieri ,psd ,si vedeti ce sechele au ramas in tara ,toate localitatile vor s-a devina ce a fost sibiul in 2007 ,uitativa ce strinsi uniti sunt cei de la ,cluj nu mai este culoare politica ,s-a fi facut la cluj ce au facut consilireri psd in 2004 cred ca erau bombardati cu oua clocite si nu mai pupa veci functi in administratie
Raspunde

@2 radu

Acum 10 ani

Si atunci cand au vrut sa bage canalizare si apa in satul ala de langa sibiu tot protestatarii din alte orase nu i-au lasat? Sau erau sibieni get beget? Asta cu protestatarii din alte orase frustrate e ca aia cu turistii rusi. La prosti tine. Sibienii e posibil sa creada
Raspunde

@3

Acum 10 ani

ba zevzecule la satul ala de linga Sibiu vezi cite comentarii din alte zone sint impotriva..ia-le IP si vezi citi se baga sa incurce lucrurile sa nu se faca.
Raspunde

@1 si 2

Acum 10 ani

pentru ca malurile raurilor nu sunt pentru parcari, si promenada fa tu printre masini parcate si malul este amenajat si regularizat. mai era ujnu care voia parcare peste tot cibinu ...ce nu inteleg e de ce aveti nevoie sa dati solutii primariei aici pe forum.
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Sunt curios daca \"ganditorii\" din administratia locala s-au gandit cu ce-si vor duce comerciantii marfa pana in piata? Cred ca sunt vreo 300-400 m pana la capatul pietei. De fapt e precizat ca, aceasta parcare este pentru \"comercianti\" si nicidecum pentru producatori...,care in final tot prin curtile din jurul pietei isi vor vinde marfa... iar comerciantii vor vinde si direct din masini in aceasta parcare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus