Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Ceremonie militara la Cercul Militar. Traficul va fi deviat de pe Victoriei

Cu prilejul Zilei Independenţei de Stat a României, garnizoana Sibiu va organiza vineri, 9 mai, o ceremonie militară la Monumentul „Ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar. Evenimentul dedicat cinstirii memoriei eroilor va începe la ora 10:00 şi va cuprinde: intonarea Imnului Naţional al României, oficierea slujbei religioase, alocuţiuni ale oficialităţilor locale, depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare.

”Pentru ca ceremonia militară să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, traficul rutier de pe bulevardul Victoriei va fi deviat pe strada Avocat Măcelaru Ilie, în intervalul orar 09,50 – 10,30. Excepţie vor face mijloacele de transport în comun (autobuzele Tursib)”, au transmis organizatorii.

La 9 mai 2014 se împlinesc 137 de ani de când România şi-a câştigat Independenţa. La 9 Mai 1877, Mihail Kogălniceanu declara, în Parlament, că suntem “în stare de rezbel”, că suntem “dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi prin urmare suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Adunarea Deputaţilor a votat o moţiune, cu 79 de voturi pentru şi 2 abţineri.

Ca cetăţeni ai Uniunii Europene, sărbătorim, în 9 mai, şi Ziua Europei. În anul 1985, Consiliul European, întrunit la Milano, a hotărât ca ziua de 9 mai să devină Ziua Europei. Data marchează aniversarea Declaraţiei ministrului francez al Afacerilor Externe Robert Schuman. În cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 9 mai 1950, Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. Planul lui Robert Schuman este considerat piatra de temelie a Uniunii Europene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus