Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

”Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Statia de epurare a Sibiului

Un grup de aproximativ 60 de elevi și cadre didactice ai Școlii gimnaziale numărul 21 din Sibiu au vizitat vineri, 23 mai 2014, Stația de epurare a Sibiului în cadrul evenimentului ”Energie verde pentru o viață mai bună”, derulat de S.C. ”Apă - Canal” S.A. Sibiu cu ocazia ”Săptămânii verzi” a Comisiei Europene. Oaspeții au aflat procesele pe care nămolul extras din apa menajeră, le parcurge pentru a fi transformat în energie electrică și agent termic.
În cadrul amplelor lucrări de reabilitare și modernizare a Stației de epurare, derulate între 2007 și 2010 prin Proiectul Ispa, a fost realizată o linie de fermentare a nămolului, biogazul rezultat fiind ars în motoare cu cogenerare, rezultând energie electrică. În timpul funcționării, motoarele produc și agent termic ce urmează a fi utilizat în procesul de fermentare a nămolului.
”Energia verde” obținută a dus la scăderea la jumătate a facturii de energie electrică a Stației de epurare de la Sibiu, care este una dintre puținele facilități de acest tip din România ce valorifică biogazul.
Elevii au aflat și de eforturile pe care ”Apă Canal” le face pentru implementarea actualului proiect de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov”, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, a cărui valoare este de aproximativ 100 de milioane de Euro, cu beneficii directe pentru peste 246.000 de locuitori din aria de operare a societății. Investițiile vizează și îmbunătățirea tehnologiilor de tratare în vederea obținerii unor nămoluri care pot fi utilizate, în condiții sigure, ca și fertilizator în agricultură.
Ediția 2014 a ”Săptămânii verzi” a Comisiei Europene se desfășoară sub sloganul ”Economia circulară – economisește resurse, creează locuri de muncă”. Proiectul depus de S.C. ”Apă - Canal” S.A. Sibiu, a fost acceptat de către Comisia Europeană și inclus ca eveniment satelit pe agenda oficială.  În România au mai fost selecționate alte patru proiecte ”verzi” din Timișoara, Piatra Neamț, Vrancea și Bacău.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

giony

Acum 9 ani

Vine frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la telefoane 0766 748 870, 0743 774 620, 0742 613 78-dr.Pricop Cristina si mail : [email protected] .Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Program zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam!
Raspunde

giony

Acum 9 ani

Important pentru tine! Acum ai ocazia sa castigi 300$/luna ,cel putin,lucrand pe calculator de acasa. Nu necesita pregatire speciala decat sa urmezi un curs gratuit de 12 lectii online care te invata tot ce trebuie sa faci.Daca doresti sa vii langa noi da-mi un e-mail cu mesajul “trimite curs”la : [email protected] .
Raspunde

...

Acum 9 ani

comparati acest proiect al apa-canal (implicit primaria sibiu) cu pista aia de biciclisti din padure, si veti vedea cine se gandeste la viitor si cine copiaza ceea ce a facut deja primaria in sibiu: piste de biciclisti. ne mai vorbim de zona indusriala vest: acolo, tot datorita lui iohannis exista investitori care au creat cateva mii de locuri de munca. pentru ca iohannis le-a oferit facilitati. spre deosebire, psd-istii au improprietarit cateva familii de tigani de la sate, acum inainte de alegeri, pentru capital electoral.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus