Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

A scazut taxa pentru eliberarea pasaportului

Valoarea taxei pentru eliberarea pașapoartelor electronice, a pașapoartelor simple temporare sau a altor documente de trecere a frontierei a fost redusă cu 10 lei. Cuantumul acestei taxe este, începând din data de 27 mai 2014, de 22 de lei.

Noua taxă a fost stabilită prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28 din 20 mai 2014. ”În cazul în care solicitanții se prezintă la ghișeu cu chitanțe emise cu data de 27.05.2014 cu valoarea taxei în cuantum de 32 de lei, le vom aduce la cunoștință noul tarif și le vom preciza posibilitatea renunțării la diferența de 10 lei achitată în plus, prin precizarea acestui fapt pe versoul chitanței”, precizează comisarul-șef Costel Costea, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, din cadrul Instituției Prefectului — Județul Sibiu.

Există și posibilitatea ca solicitantul să-și recupereze diferența de 10 lei. „Solicitantului i se va restitui chitanța, cu mențiuni pe verso, conform procedurii, în vederea prezentării acesteia la CEC sau Trezorerie, urmând să prezinte o nouă chitanță, cu taxa conformă în valoare de 22 de lei”, explică comisarul-șef Costel Costea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

taxa taxi

Acum 8 ani

Extraordinar! Ce reducere! Cita grija pentru om! Pai fratilor costul unui pasaport era de 270 lei+32lei taxa consulara. Deci 302lei. Acum dupa fenomenala reducere de 10 lei va costa 292 lei. Cu mult mai scump decit plateste un german. Pasaportul german costa 59 EUR, cam 260 lei dar atentie e valabil 10 ani nu 5 ca cel romanesc. Sa traiti bine!
Raspunde

siby

Acum 8 ani

An electoral,praf in ochi!!!!! 59 eur reprezinta cam 3-4% din salariul mediu lunar net din Germania, in Romania suma reprezinta cam 20% din salariul lunar mediu net!!!Asta e comparatia reala!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus