Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Peste 4.000 de elevi au sustinut prima proba din cadrul Evaluarii Nationale

Miercuri, s-a desfăşurat şi la Sibiu prima probă din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a IV-a, la disciplina limba romană.

„Din totalul celor 4.041 elevi înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a IV-a, la nivelul judeţului Sibiu au rămas la ora actuală 4.002 elevi de clasa a- IV-a. La proba I au fost prezenţi 3.595 elevi , 403 au absentat - aici fiind cuprinşi şi elevii cu CES ai căror părinţi nu au solicitat în scris evaluarea copiilor lor conform metodologiei , doar 4 elevi cu CES susţinând proba scrisă”, spune Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Elevii nu primesc note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se vor trece în catalog.

În toate şcolile unde s-a desfăşurat acest examen nu s-au înregistrat evenimente deosebite şi nu au fost semnalate cazuri de fraudă.

În zilele următoare vor fi evaluaţi şi elevii din clasele a II-a şi a VI-a.

Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a.

Calendarul Evaluărilor Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana

29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica

30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna

2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana

3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna

4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica

5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii  

Foto: www.emaramures.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

profa

Acum 9 ani

O aiureala! Timp si bani irositi de pomana! sa le dea Domnu minte ministrilor si secretarilor de stat!!!
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Nu sunt de acord cu comentariul PROFA.... Cred ca nu stie ce decalaj imens e trecerea de la cl.a IV-a la clasa a V-a. Si nu stie ca imens de multi ANALFABETI cu scoala terminata exista pentru ca in clasele I-IV nu s-a lucrat temeinic cu copiii. Ii târâi din clasa in clasa si le mai dai si diploma de bac, ba ajung si copy-paste-doctor in nu se stie ce,dar bun de Prim-Ministru..sau de ministreasa (asa!) pe la INVATAMANT... Ar trebui reintrodus Examenul de Absolvire cl.a IV-a, examen-examen si nu o prezentare de complezenta in fata parintilor incantati de D-l GOE personal si cretin..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus