Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Parcarile din zona Pietei Cibin vor fi limitate la stationari de cel mult doua ore pe zi

Locurile de parcare din zona Pieței Cibin din Sibiu nu vor putea fi ocupate de aceeași mașină pe o perioadă mai mare de două ore în fiecare zi, este varianta propusă de un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice de administrația locală. Potrivit proiectului, cu excepția riveranilor, nimeni nu va avea voie să staționeze mai mult de două ore în parcările din preajmă, iar cei care vor încălca aceste reguli se pot trezi și cu mașina ridicată. Amenzile pentru persoanele fizice care încalcă astfel de reguli sunt între 100 și 200 de lei, iar în cazul celor juridice intervalul este cuprins între 250 și 350 de lei.
Parcările din zona Pieței Cibin vor fi de două feluri: cu plată și fără plată, dar amândouă tipurile vor restricționa staționarea autovehiculelor la două ore. Pentru locurile cu plată, taxa va fi de un leu pentru două ore.
În aceste locuri de parcare de scurtă durată, comercianții vor putea parca doar în intervalele orare 05:00 – 08:00 și 22:00 – 24:00.”Parcarea autovehiculelor destinate aprovizionării Pieței Cibin, a magazinelor și depozitelor din zona parcărilor stabilite cu timp limitat se face contracost în parcarea P1 (strada Malului), parcare special amenajată și delimitată cu lisă și barieră, prețul fiind de 15 lei/auto/lună”.

Parcări cu plată și parcări fără plată. Toate, pe termen scurt

Practic, prin noua măsură legislativă, de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 08:00 – 20:00, sibienii vor mai putea parca în zona Pieței Cibin maxim două ore pe zi. Prin această măsură, vor fi transformate în parcări cu plată de scurtă durată zonele special amenajate de pe strada Malului (tronsonul de la ieșirea dinspre strada Morilor și strada Turnului), strada Morilor (între Piața Cibin și ieșirea dinspre Malului), strada Dârstelor și parcarea P2 a Pieței Cibin.
Fără plată, dar tot cu durata maximă de staționare de două ore, vor fi parcările de pe strada Turnului (între Malului și strada Valea Mare) și parcarea P3 (ce aflată vizavi de Piața Cibin, lângă Siemens/PIM).
”Considerăm necesară și oportună stabilirea unui Regulament de parcare a autovehiculelor în parcările publice amenajate în zona Piața Cibin din municipiul Sibiu, în sensul limitării timpului de staționare în aceste parcări la maxim două ore, pe bază de tichet de parcare, timpul de parcare nefiind permis a fi prelungit prin taxare repetată”, se arată în raportul ce însoțește amintitul proiect.
Excepție de la aceste reguli fac riveranii. Cei care au abonamente pentru parcările din oraș vor putea să staționeze tot două ore, cel mult. Nici persoanele cu handicap nu au un tratament preferențial în această chestiune. ”În parcările de scurtă durată, autovehiculele persoanelor ce dețin card-legitimație pentru persoană cu handicap, vor putea staționa numai pe locurile special amenajate și simbolizate cu indicatorul «Persoane cu handicap», cu respectarea duratei de două ore în intervalul orar 08:00 – 20:00”.
 

Parcările de scurtă durată vor fi semnalizate cu indicatoare «Zonă de staționare cu durată limitată», ”Sfârșitul zonei de staționare cu durată limitată” și indicatoarele ”Parcare cu plată”, cu panouri adiționale cu inscripția «Parcare de scurtă durată, maxim două ore»”, propunere CL Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 351

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

pietar

Acum 10 ani

cind incepe constructia noului pod peste cibin si giratorile de la intersectile ,bilea -stf cel mare -moldoveanu +intersectia de la semaforului cu milea si rahovei ,nu de alta dar daca tot ati facut un trafic dluent in sibiu trebuie continuat pentru eliminarea totala a timpilor de asteptare la intersectile aglomerate cum a-r fi si intersectia de la magheru -constitutiei ,in rest toate bune si realizari cit mai multe
Raspunde

v

Acum 10 ani

giratoriu si la intersectia Dr. Bagdazar cu Rusciorului
Raspunde

Andrei

Acum 10 ani

Avem legi. Pacat ca NU SE APLICA. Anul asta nu mi-a dat nimeni amenda, desi am parcat zilnic intr-o zona centrala, fara tichet la vedere.
Raspunde

eu

Acum 10 ani

lasati giratoriile ca avem o mie.mai bine zis,pe cand o sa avem si noi o parcare supraterana?!
Raspunde

...

Acum 10 ani

...eh, mergem inainte cu restrictiile si daca o tineti tot ca si pana acum cu urbanismul, vor fi tot mai multe strazi unde va fi nevoie de \"solutii\" dinastea salvatoare. Salvatoare pentru bugetul local, desigur. Bravo tuturor celor care au semnat (si inca mai semneaza) fara discernamant aprobari pentru schimbari de destinatie, schimbari de regim de înălţime, etc. Fara voi bugetul local ar fi mult mai subtire...
Raspunde

driver

Acum 10 ani

faceti naibii o parcare peste cibin ca loc e destul si ati rezolvat problema
Raspunde

BB

Acum 10 ani

Cibinul de la podul mare din Turnişor până la cartierul Reşiţa are cca. 3500 de metri lungime şi o lăţime a malurilor medie de cca. 8 m. Dacă s-ar construi parcări suspendate pe piloni pe ambele maluri ar rezulta cca. 1700 de locuri de parcare de 4x8 m, pe care ar putea parca chiar şi microbozele sau camionetele până la 5 t. Totodată malurile propriu-zise s-ar putea amenaja pentru promenadă, iar râul decolmatat şi amenajat corespunzător cu debarcadere ar putea fi folosit pentru plimbări cu bărcuţa sau chiar canotaj. Tot ce rămâne de făcut sunt voinţa, studiul, proiectul, investiţia şi apoi amenajările. De ce numai Bucureştiul, Timişoara şi Clujul pot avea amenajări ale râurilor care le traversează? Stimaţi domni de la Domeniul Public şi Mediu, cred că este timpul să mai şi gândiţi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus