Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

O cultura inutila

Mi-e greu să înțeleg de ce oameni care nu au grija zilei de mâine își încarcă memoria cu nume de miniștri, dosare penale, oameni de afaceri corupți, autostrăzi care nu s-au mai făcut, asistente TV care s-au operat, asistente TV care nu s-au operat, accidente, crime, inundații. Mă gândesc că pensionarii stau cu ochii la televizor cu speranța că se dau știri despre pensii și compensate. Dar ceilalți?

Audiențele televiziunilor de știri sunt impresionante. De ce trebuie să fim la curent cu tot ce se întâmplă. Ce câștigăm? 

Dacă mergi la piață, discuțiile deviază în felul următor: prețul vinetelor – costul benzinei – lipsa subvențiilor – miniștri corupți – ați auzit de Voiculescu? Aproape toți sunt la curent cu ultimul dosar al patronului Antenelor, Dan Voiculescu. Știu și de Mircea Băsescu și de Ucraina și prețul gazelor de la ruși. Știu de războiul din Irak, de șiiți și suniți, știu și de sharia. Știu de Sarkozy, de Elena Udrea că a dansat în parc, de demisia lui Dan Șova. Cu ce-i ajută? Poate fi o cauză lipsa de informații din perioada comunistă. Dar au trecut touși 25 de ani. Nu și-au ostoit setea cu Expres Magazin, Evenimentul Zilei, Adevărul și Azi?

Cele mai multe informații însă înrăiesc. Provoacă ură. Bagă spaime. Provoacă preconcepții și neîncredere. Mircea Băsescu sigur va ieși din închisoare, îl scoate frate-său. Johannis e la fel ca ceilalți, a furat case. Orice ai face, serviciile supraveghează tot. Serviciile pun în funcții miniștri și tot ele îi dau jos. Românii sunt doar o masă de manevră. Americanii pun de fapt președintele țării, nu votanții. Informații obsesive care se strecoară în urechi picătură cu picătură, în fiecare zi.

Aștept ziua în care oamenii ăși vor lua liber din fața televizoarelor și vor vedea lumea de dincolo de geam. O lume total diferită, o lume a celor care nu știu cine-i Udrea, cine-i premier, cine e primar, cine e președinte la Consiliul Județean. O lume mai liniștită și mai împăcată cu ziua ce urmează să vină. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Segafredu

Acum 9 ani

Aline, mai tunde-te si tu bai baiete si nu mai umbla croina cu halaciuga aia de par pe oki !
Raspunde

@1

Acum 9 ani

:))))))))Bravo,supertare commm....la mai mare....mai râdem și noi ce dreaq!!
Raspunde

mircea

Acum 9 ani

Tu esti serios sau sarcastic cand zici ca oamenii n-ar trebui sa fie informati? Ca nu inteleg. Sunt in Germania si astia dau stiri non-stop, chiar si in pauza dintre meciurile Germaniei la cupa mondiala. Un popor informat poate lua decizii bune. Cum te astepti tu sa nu mai votam cu coruptii daca nu suntem informati despre actele lor de coruptie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus