Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Topul masinilor inmatriculate in Sibiu

Din cele 101623 de autoturisme înmatriculate în județul Sibiu la data de 31 decembrie 2013, mai bine de o cincime sunt produse de Dacia. În ceea ce privește modelele, Loganurile dețin supremația. Golf-urile, însă, sunt în imediata apropiere.

Parcul auto al județului Sibiu înregistra la finele anului trecut mai bine de 130.000 de vehicule,  conform statisticilor oficiale. Diferența până la 101.623 (numărul autoturismelor) o reprezintă motocicletele, tractoarele, remorcile, autoutilitarele și așa mai departe.

Producătorii nemți dețin supremația

În Top 10 al producătorilor auto prezenți în garajele sibienilor, cei cu origini nemțești stau cel mai bine. Nu mai puțin de șapte din cele zece locuri sunt adjudecate de producătorii germani. Cele mai multe autoturisme înmatriculate în județul Sibiu sunt produse de Dacia (aproape 22.000), în timp ce VW are aproape 20.000. Pe podium au mai urcat și cei de la Opel, cu aproape 12.000 de modele înscrise în județ.

În topul primilor zece producători mai intră germanii (sau mărcile deținute de producători germani) de la Ford (peste 8.000), Audi (peste 4.300), Skoda (peste 4.000), Mercedes Benz (aproape 3.000) și BMW (aproape 3.000). Supremația germană este ”deranjată” doar de Renault (cu 5.700 de mașini) și Daewoo (peste 3.200 de autoturisme).

Ca o comparație, la nivel național este întâlnită aceeași situație, cu Dacia, VW și Opel pe primele trei locuri. Diferențele apar abia de la locul șase, unde e locul celor de la Audi la Sibiu și al celor de la Daewoo la nivel național. Tot pe țară, pe locul opt e Fiat, iar BMW nu apare în clasament, precum în cazul Sibiului.

Cele mai populare modele

Defalcat pe modele, topul autoturismelor înmatriculate în județul Sibiu indică drept cel mai popular model Loganul celor de la Dacia, cu 6.369 de ”exemplare”. Supremația modelului produs la Pitești nu este atât de confortabilă, la Sibiu: cu doar 41 de bucăți în urmă, pe locul doi este VW Golf (6.328 de autoturisme). Și tot de la VW vine și modelul de pe locul trei: este vorba de Polo, model din care sibienii dețin mai bine de 2.200 de exemplare. În Top 10 modele se mai regăsește pe locul patru tot un VW (Passat). Skoda are două modele în primele zece (Fabia și Octavia).

Preferințele sibienilor coincid cu cele de la nivel național doar în ceea ce privește primele două locuri. Pe țară, locul trei revine modelului Ford Focus, locul patru e ocupat de VW Passat (la Sibiu e Ford Focus), iar cinci – de Skoda Octavia (pe cinci e VW Passat, la Sibiu).

Mărci ”exclusiviste”

În județul Sibiu este înmatriculat un singur Rolls Royce (al cărui model nu este specificat de statisticile oficiale). Din seria mărcilor de lux regăsim două Maybach, două Maserati și patru Ferrari. Șase este numărul modelelor Infinity cumpărate de sibieni, care au ales și șapte Hummere. Porsche a devenit ”o obișnuință”, numărând 51 de exemplare, dintre care 31 sunt Cayenne.

Pe două roți

Din categoria ”motocicletelor” sibienilor (aproape 2.500, la număr), cele mai multe sunt produse de Honda (147), Suzuki (131) și Yamaha (109).

Ca ”detalii de culoare”, în Sibiu mai există înscrie 413 mașini produse de ARO, 199 – produse de Oltcit și 21 ieșite pe poarta uzinelor Moskvich.

Top 10 producători

Dacia                     21.775

Volkswagen       19.425

Opel                      11.915

Ford                       8.117

Renault                5.704

Audi                       4.369

Skoda                    4.024

Daewoo               3.261

Mercedes Benz2.989

BMW                     2.957

 

Top 10 modele

Dacia Logan                        6.369

Volkswagen Golf              6.328

Volkswagen Polo             2.202

Ford Focus                          2.112

Volkswagen Passat         2.001

Audi A4                                1.623

Skoda Fabia                        1.383

Ford Fiesta                          1.354

Opel Astra                           1.168

Skoda Octavia                    1.166

Renault Symbol                915

Fiat Punto                           810

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

ion

Acum 8 ani

Puteti completa si cu cele mai nepopulare modele
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Aici trebuie adaugate toate leasingurile, care, strigator la cer, sunt inmatriculate pe Bucuresti...
Raspunde

AUDI

Acum 8 ani

surpriza mare cum 3000 de BMW ,eu stiam ca numai johannis are BMW ,ba au devenit comici vestiti ai ecranului aia de la antene si romania tv cu ce vor s-a spele creierile la tulumaci ,uitativa cu ce limuzina se plimba primaru din sibiu ,bai mitici de pretutinde dar la valoarea sibiului cu ce ati fi vrut s-a se plimbe cu dacia 1100 ,s-a nu spuneeti ca restu de primari din tara din orasele alea de se mai dau si metropule se plimba cu calesca trasa de magarusi
Raspunde

Laur

Acum 8 ani

Ce articol de doi lei. Cate dintre masini sunt second-uri mai vechi de 2000?
Raspunde

radu

Acum 8 ani

Are dreptate Laur, daca tot ati avut acces la informatii despre auto din sibiu puteati sa faceti un clasament dupa anii de fabricatie. Era mult mai interesant si util decat marcile masinilor.
Raspunde

Mucea din Valcea

Acum 8 ani

Plus 10.000 de junghiuri vechi de BMW-uri inmatriculate in Valcea care circula in Sibiu.
Raspunde

Dani

Acum 8 ani

Probabil ca marea majoritate a masinilor au vechimea undeva la 10-14 ani. Dupa cum spunea cineva vechimea poate era mai relevanta vechimea masinilor. Dar oricum nu sunt surprize.
Raspunde

Csaba A.

Acum 8 ani

Articolul este aiurea, sibienii nu merg cu mașinile. Sibienii merg cu oile, ca oile.
Raspunde

@8

Acum 8 ani

Te doare tare de sibieni ,magarule,urla invidia din tine si din Suedia
Raspunde

...

Acum 8 ani

este unu\', prieten cu joseph, avea dacia 1100 si se crede mare si tare. trebuie casati soferii ca ala...
Raspunde

Top Gear

Acum 8 ani

@10:Aveam,da\' nu mai am.Am avut timp sa schimb mai multe masini decit chiloti schimbi tu pe luna,Acum,inca, ma dau cu un BMW 525,inmatriculat RO.O sa ma recunosti:nu semnalizez stinga inaintea intrarii in sensul giratoriu si semnalizez dreapta cind ies.Daca esti cu bicicleta nu te teme:o sa-ti acord prioritate.
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Io zic sa nu mai fii asa - politically correct - si sa-i f u t i una ....
Raspunde

oltean mircea alexandru

Acum 4 ani

caut masina sibiu mai....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus