Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Un sibian a intrat cu a doua medie pe tara la Academia de Politie

9,60 este media cu care sibianul Vlad Stoica a intrat la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Bucuria proaspătului absolvent al Colegiului Naţional „Octavian Goga” a fost cu atât mai mare, cu cât aceasta este una dintre instituţiile de învăţământ cu cea mai puternică concurenţă.

Al doilea dintre cei 3.000 de candidaţi

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti a scos la concurs peste 600 de locuri, dintre care 495 la Facultatea de Poliţie, 50 la Facultatea de Pompieri, 20 la Facultatea de Arhivistică şi 38 de locuri la frecvenţă redusă, specializarea Ordine şi siguranţă publică. Peste 3.000 de candidaţi au încercat să ocupe un loc la Academia la care sibianul Vlad Stoica a fost admis.

„Nici în cele mai mari visuri nu am crezut că o să iau o medie peste 9. Ştiam că e foarte greu examenul și nu încercam să mă iluzionez, ci să văd lucrurile cât mai realist. A fost un examen complex - vizita medicală, examenul psihologic, apoi probele sportive, după care au urmat probele scrise. Am învăţat logic, nu am încercat să memorez mecanic, fără să acord o importanţă mai mică unei probe. Am trecut de vizitele medicale şi de testul psihologic, am reuşit şi la probele sportive, iar la probele scrise – limba română, istorie şi engleză am luat 9.10, 9.70 şi 10.00. Privind înapoi chiar a meritat, munca a dat roade. Mi-am făcut un program pe care l-am respectat de când am început clasa a XII-a, am rărit treptat ieșirile, am început să fac mai puțin ciclism și m-am concentrat pe pregătirea pentru admitere. Am avut și momente în care simțeam nevoia să iau o pauză de câteva zile, dar știam că dacă fac asta îmi pierd ritmul aşa că am mers înainte cu sprijinul familiei”, spune Vlad.

Vlad Stoica a terminat Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, profilul Filologie-bilingv engleză.

Înainte cu câteva zile de susţinearea probei sportive, din cauza antrenamentelor, Vlad a făcut o întindere musculară. I-a spus doar mamei, care e asistentă şi după tăcerea care a urmat la telefon şi-a dat seama că poate rata proba sportivă.

„Eram emoţionat oricum, dar când durerea din picior persista şi mama părea îngrijorată de întindere mi-am dat seama că dacă nu îmi revin în trei zile, până când urma să susţin proba, există şanse mari să o pic. Mă durea piciorul când călcam şi eu trebuia să susţin inclusiv o probă de viteză, aşa că eram realist şi îmi dădeam seamă că nu o să reuşesc dacă nu se retrage durerea. Din fericire mi-am revenit fizic şi am putut să fac faţă probelor”, îşi aminteşte tânărul.

Vlad spune că familia l-a susținut necondiționat, a avut alături și prieteni, profesori „printre care şi psihologul Mihai Copăceanu, care mi-a insuflat seriozitate, perseverență, lucruri care m-au ajutat să reușesc”.

Pentru că nu se vedea urmând nicio altă carieră, Vlad nu s-a mai înscris la nicio facultate „de rezervă” şi spune că nici nu ştie ce ar fi făcut, dacă nu ar fi reuşit să intre la Academie.

„Înainte avam timp şi pentru alte activităţi, cum este ciclismul. Am participat și la competiții, unele chiar le-am câștigat şi la un moment dat m-am gândit că trebuie să aleg între o carieră în ciclism şi o carieră de poliţist. Dar cu toate acestea, cu fiecare ocazie o să revin la ciclism, în timpul liber, pentru că iubesc prea mult acest sport”, mai spune Vlad.

Întrebat dacă are un model în viaţă sau cine l-a inspirat să se îndrepte spre meseria de poliţist, Vlad povesteşte că modelul a rămas acelaşi ca în copilărie – tatăl său, care este tot poliţist.

„Modelul meu este tata, care este poliţist. Colegii mei care au ajuns să viseze la o carieră în acest domeniu i-au luat ca modele pe anumiţi detectivi din filme ca CSI, dar eu îl am ca model pe tata. Ţin minte când eram mic, mă mai ducea pe la secţie şi îl vedeam developând fotografii în laborator şi mereu mi s-a părut fascinant, aşa că după o vreme mi-am dat seama că îmi doresc să fac şi eu această maserie", mai povesteşte sibianul.

Viitorul

Tânărul spune că cea mai importantă lecţie învăţată până la vârsta de 18 ani este că alegerile făcute la timpul lor sunt cele care pot să creioneze un drum drept spre atingerea unui scop sau a unui vis şi tocmai de aceea „acum, cu mai multă încredere în mine, vreau să merg mai departe şi să fac cinste familiei mele şi Sibiului”.

„Vreau să muncesc şi mai mult, vreau să devin un bun polţist criminalist şi aştept cu nerăbdare să văd concret în ce constă pregătirea pe care va trebui să o urmez în şcoală, dar şi practica, datorită căreia o să iau contact direct, încă din facultate cu provocările acestei meserii. Şi vreau să îmi promit mie în primul rând, că dacă nu am reuşit să intru cu prima medie la Academie, cu siguranţă o să învăţ cât pot de bine, astfel încât să reuşesc să termin şef de promoţie”, mai spune Vlad zâmbind.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

27 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

Felicitari!
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Felicitari! Cu cine a facut meditatii la limba romana?
Raspunde

daniela

Acum 8 ani

succes!
Raspunde

un politist

Acum 8 ani

Felicitari si mult succes!
Raspunde

Vlad Stoica

Acum 8 ani

La limba romana am facut meditatii cu doamna profesoara Delia Siliste.
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Da, o profesoara foarte buna! Felicitati amandirora!
Raspunde

mirela

Acum 8 ani

Bravo! tineri ca tine fac cinste Sibiului!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

...bravo tie !
Raspunde

aga

Acum 8 ani

Bravo şi succes în carieră!
Raspunde

m

Acum 8 ani

Felicitari! esti un exemplu de reusita pentru toti tinerii seriosi si silitori. mult succes
Raspunde

bibi

Acum 8 ani

Mai terminati cu felicitarile Astea scarboase, ca doar n-a inventat un leac contra cancerului sau perpetum mobile. Militienii exista doar atat timp cat exista infractori. N-a facut altceva decat sa-si castige dreptul pentru un trai comod. Bleah.
Raspunde

bibi

Acum 8 ani

Si ce rahat de exemplu e, daca toti l-ar urma, cine dracu ar Mai munci pamantul sau in constructii?
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Un rezultat exceptional in urma studiilor aprofundate. Un sincer bravo si la mai mare !
Raspunde

gelu

Acum 8 ani

Felicitari, un rezultat care ne umple inimile de mandrie patriotica. Chipitap!
Raspunde

kve

Acum 8 ani

@bibi;se vede ca esti un mare bou!probabil ai patru clase si habar nu ai ce inseamna performanta!du-te cu vacile la pasune si lasa comentariile!
Raspunde

Achtung ciobanilor!

Acum 8 ani

Geaba bah, cu politist sau fara tot Brasovul va fi Capitala Regiunii Centru !!!!
Raspunde

@Vlad Stoica

Acum 8 ani

ce dreaq iti trebe tie limba româna, politistu trebe sa stie ungureste si tiganeste. o dat tacto banii dejaba pe meditatii la lb romana si engleaza.
Raspunde

bibi

Acum 8 ani

Bai, nulitate, pe vremea mea, militienii nu erau in stare de performanta, era o meserie dispretuita, dar necesara.
Raspunde

sk

Acum 8 ani

Ce moaca expirata are tipu in poza, se uita fix ca curca la fotograf !
Raspunde

kve

Acum 8 ani

@bibi; ok ai perfecta dreptate . trebuie sa ti-o sug pana la adanci batraneti.
Raspunde

bibi

Acum 8 ani

Aia s-o crezi tu ca imi inmoi eu brebenelul in cismeaua ta namoloasa.
Raspunde

doina

Acum 8 ani

Felicitari! Felicitari tie si parintilor care au fost alaturi de tine! Mult succes in continuare!!
Raspunde

doru

Acum 8 ani

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii,dupa ceexpediati textul \"Info\" la adresa de email: tudgorea02@yahoo.com
Raspunde

george

Acum 7 ani

Pai doar tati e politist si normal ca intra si puradelu.academia asta e scoala unde se intra numai pe pile si relatii unul care munceste mult timp sa intre acolo este dat la o parte pentru copii de politisti.asta e Tara hotilor si a pilatilor
Raspunde

horia

Acum 7 ani

Vlad vad ca ai ciocu cam mare.ce ai intrat acolo pt ca ai pile si gata esti cel mai tare? Daca te intreb ce aia criminalistica nici nu stii.noroc ca tacto e politist
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Asa aunt admisi toti in acea facultate.pe pile si relatii.la cum vorbeste si la ce moaca are nu ar trebui sa ne mandrim cu el.
Raspunde

Cornel

Acum 4 ani

Salut! Felicitari! Cu cine ai facut meditatii la istorie? Mersi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus