Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Problema lui Citrea

La un pas de gardul unuia dintre vecini, în zidul care tocmai se construiește au fost lăsate două spații mari, pentru geamuri. ”Nu, acolo nu există nicio fereastră”, îmi spune la telefon Ianina Roberts, cea care în acte deține hotelul Roberts și clădirea care tocmai se construiește mocnind un nou scandal. Undeva în dreapta, lipit de hotelul cu șase etaje, se ridică o clădire la care deja e deja îmbinată armătura pentru continuarea structurii de beton peste etajul unu. Structură sănătoasă, care ar putea susține multe etaje, nu doar unul. ”Nu este depășit regimul de înălțime”, continuă, la telefon, Ianina Roberts, încercând să mă convingă de faptul că nu mai văd bine. De faptul că zidurile au ocupat tot terenul prevăzut în autorizația de construire nici nu mai are rost să aduc vorba. Probabil iarăși nu văd bine.
Să ne înțelegem: da, administrația locală și oricare altă instituție publică ar trebui obligate să facă totul pentru a susține investițiile private. Mai ales azi, e o adevărată nebunie să încerci să demarezi o afacere sau să extinzi una. Dar, totul acesta trebuie făcut respectând legea în fața căreia are aceeași valoare și cuvântul fiicei directorului Curții de conturi, precum și pensionara de 70 de ani, absolventă de școală primară și lucrătoare la CAP.
”Știu că vă place să scrieți incendiar despre noi, că există relația între mine și tatăl meu, pentru că... probabil prinde”, îmi mai spune, la telefon, Ianina Roberts. Tocmai aceasta este problema lui Emil Citrea, directorul Camerei de conturi de la Sibiu, director care ar urma să devină pensionar în acest an: că este legat în toate modurile de ridicarea acestui hotel, pe care l-a finanțat până acum cu salariile câștigate de el în mai bine de șase ani. Prin urmare, orice problemă cu legea care apare în jurul amintitului hotel este legată automat de directorul uneia dintre cele mai importante instituții de control din județ. În fața căreia tremură mai toate celelalte instituții. Inclusiv Primăria.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

joseph

Acum 9 ani

Încă un indiciu foarte clar că în instituțiile bugetare românești colcăie infractorii. Stau și mă întreb, oare și pe judecători îi controlează Curtea de Conturi, sau pur și simplu nu se ajunge în instanțe din cauze de omerta.
Raspunde

probleme ticaloase in tara lu copy paste

Acum 9 ani

Inca un indiciu ca exista o mafie nationala pusa sa falimenteze si saboteze tot de inseamna investitie si dezvoltare sibiana.Descoperita aceasta mafie si trasa la raspundere,ceasca o fost impuscat ptr. sabotaj.Scoateti aceasta mafie de urechi afara care vegheaza zi si noapte sa saboteze,controleze si falimenteze Sibiul
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Certificatul de Urbanism1397/05.08.2014 va rezolva legal problemele.Sursa?Publica:***www.sibiu.ro/ro2/certificate/2014/14_aug.php
Raspunde

...

Acum 9 ani

...totul este posibil pentru indivizii astia fara pic de scrupule pentru ca avem o sleahta de incapabili si inconstienti acolo la urbanism. Si asta de zeci de ani deja...
Raspunde

Arh. ION ENE

Acum 7 ani

Problema Citrea este incheiata. Comisia Nationala de Disciplina mi-a dat dreptate. Am trimis la redactia TS un drept la replica la care domnul Deleanu nu a reactionat hOTELUL ESTE IN CURS DE EXECUTIE. A obtinut AC conform soltiei datade mine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus