Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

Toate locurile in caminele studentesti au fost ocupate. Tarifele la cazare s-ar putea modifica din octombrie

24 August 2014 21:28

Mai sunt câteva zile până când studenţi din toată ţara, înscrişi la Universitatea „Lucian Blaga”, vor ajunge la Sibiu pentru a-şi ocupa locurile obţinute în cămine. Ei sunt cei norocoşi, noroc însemnând medii mari şi întrunirea celorlalte condiţii care le asigură un loc în unul dintre cele opt cămine. 
Căminele 1, 2 şi 3 cele mai căutate
În timpul vacanţei, la cămine şi cantine, s-au făcut reparaţii, iar directorul administrativ al ULBS, Ramona Todericiu, spune că există şanse ca tarifele la cazare să fie mărite. „Acum avem 1980 de studenţi, pe care îi putem caza şi cam 400 de cereri au fost respinse. Pentru cei pe care îi cazăm încercăm să oferim condiţii cât mai bune şi la preţuri cât mai decente. În septembrie o să vedem care e subvenţia pe anul viitor şi atunci o să ştim cu certitudine dacă se măresc tarifele. Sincer, nu cred că se va întâmpla, iar dacă vor creşte va fi o creştere foarte mică, probabil. În mare, s-au cam încheiat repartiţiile, aşa că îi aşteptăm să intre în cămine zugrăvite, cu instaţii funcţionale. Lucrări mari s-au făcut anul acesta la Căminul 2, modernizări la grupuri sanitare, instalaţii, zugrăveli interioare, schimbat perdele şi multe altele. Noi în fiecare an facem reparaţii în fiecare cămin, dar pe rând este ales câte un cămin în care se fac modernizări mari în fiecare vară, iar anul acesta a fost Căminul 2 şi la anul va urma Căminul 1”, spune Ramona Todericiu.
Cele mai multe cereri s-au înregistrat şi anul pentru căminele 1,2 şi 3 „nu atât pentru condiţii, că şi în alte cămine sunt la fel de bune, cât pentru poziţionarea în apropierea centrului”. Pentru un loc în aceste cămine un student trebuie să achite între 145-380 lei pe lună.
„Multe cereri ne-au venit pentru Căminul 3, dar acesta e ocupat în proporţie de 90% de studenţii străini, aşa că le-am oferit pe cele rămase”, mai spune directorul administrativ. Preţurile în Căminul 3, unde fiecare cameră are baie proprie, mobilier modern şi unul sau două paturi, variază între 300 şi 690 de lei.
„Desigur că reparaţiile făcute în această vară au inclus şi cele două cantine. Acolo doamnele sunt ocupate acum cu punerea murăturilor pentru iarnă. Investiţia, an de an, e substanţială, de mii de euro, iar toate se fac din veniturile universităţii, nu se primeşte ajutor financiar din altă parte. Dar pentru că a existat organizare, la sfârşitul săptămânii, în 27 septembrie începem cazarea şi până în 30 terminăm”, mai spune Ramona Todericiu.
Cazare la privat
Pentru cei care nu au prins loc în căminele ULBS, dar nu le surâde nici ideea de a sta în chirie, o soluţie sunt căminele private Alfa. Cu 95 sau 110 euro pe lună, aici studenţii se pot caza dacă fac dovada că sunt înscrişi la una dintre facultăţile din Sibiu, iar regula este "primul venit, primul servit". Dezavantajul îl reprezintă faptul că numărul de locuri este foarte mic, respectiv zece, iar cei care nu află la timp de cămin ajung în chirie, unde plătesc cam acleaşi preţ pentru o cameră.
„Tarifele lunare sunt 95, 100 şi 110 euro pentru un loc, acestea diferă în funcţie de structura şi suprafaţă camerei. Noi avem zece locuri şi le ocupăm în maxim o săptămână. Cerere este şi studenţii ne caută. Şi acum sunt deja ocupate toate locurile, aşa că din păcate nu mai avem ce să oferim”, spune administratorul căminului.

Vizualizari: 1228

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus