Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Directorul Uzinei Hidroelectrice Sibiu a fost concediat. Cine este noul director?

Euro-Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a schimbat directorii a patru sucursale ale companiei de stat, după ce a constatat "disfuncţionalităţi" în management.

"Domnul Mircea Dordea a fost revocat din funcţia de inginer şef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, aflată în componenţa sucursalei Sebeş, fiind înlocuit cu domnul Nicolae Mihu. De asemenea, domnul Nicolae Alexandru Varga a fost revocat din funcţia de inginer şef al Uzinei Hidroelectrice Oradea, din cadrul sucursalei Cluj, fiind înlocuit cu domnul Petru Ioan Vereş", potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Principalul criteriu de numire în funcţie a noilor ingineri şefi a fost experienţa în exploatarea hidrocentralelor. Noii şefi au ca obiectiv general exploatarea în siguranţă a centralelor hidroelectrice.

Noul director al Hidroelectrica Sibiu, Nicolae Mihu, a absolvit Institutului Politehnic Gheorghe Asachi din Iaşi– Facultatea de Energetică în anul 1984. În anul 2010 a urmat cursul de management „Creşterea Performanţelor Manageriale”, organizat de firma Ascendis Consulting pentru Hidroelectrica. În perioada 1984-1991 a lucrat că inginer şi apoi şef birou mecano-energetic la Întreprinderea de Hârtie Petreşti. Din anul 1991 a lucrat la Hidroelectrica-Sucursala Sebeş că inginer, iar în perioada 1996-2001 că dispecer hidrocentru. A ocupat succesiv funcţii de conducere fie în cadrul sucursalei Sebeş, fie al Flialei Hidroserv Sebeş.

Astfel, în perioada 2001-2002 a fost şef Secţie Exploatare Sugag -Sucursala Sebeş. La Filiala Hidroserv Sebeş a ocupat funcţiile de director tehnic în perioada 2002-2007 şi director general în perioada 2007-2008. În perioada 2009-2012 a revenit în echipa de conducere a Sucursalei Sebeş că Director Adjunct Tehnic. Până la numirea în funcţia de Inginer Şef Uzina Sibiu, a fost Şef Serviciu Tehnic în cadrul SH Sebeş.

Compania, controlată de Departamentul pentru Energie, este în însolvenţă din luna februarie, a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Producătorul de electricitate estimează că va înregistra în acest an un profit brut de peste 1 miliard lei (225 milioane euro). Compania a avut în primul semestru un profit brut de 509 milioane de lei, în creştere cu 5,8% faţă de câştigul de 481 milioane de lei din primele şase luni din 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate. 

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

gigi

Acum 6 ani

ba rau am ajuns ,sibiul care a electrificat toata tara s-a fie sucursala la toate satele din tara ,ba unde este demnitatea voastra de conducatori ,as s-a procedat cu tot ce este deconcentrat dat de niste iresponsabili care se mai dau si sibieni get beget ,uitativa in ce hal au adus gara sibiu ,posta etc si asta numai ca la sibiu este numai o amarita de sucursala dar aducatoare de multi banii care merge la filiala pricipala ba s-a ajungem pe bani nostri s-a ne conduca alti e risu curcilor
Raspunde

ET

Acum 6 ani

Toate facute de barbati lasi, dezradacinati sau venetici lacomi la mita sau la functii oferite de Bucuresti. Au lasat sa se ia tot Sibiului gaz, ape, electricitate, telefonie, drumuri, sport. Ce le-a reusit (cultura) au imitat au furat proiecte, idei etc.
Raspunde

ha ha

Acum 6 ani

nu ne intereseaza profitul brut...cat este cel net?totul pe minus cand directorii au salarii de 50000 euroi pe luna....la bolovanii de romani este totul posibil k s idiotzi si inghit totul....inclusiv sper.....natzie de zdrentze
Raspunde

electricianu

Acum 6 ani

Cum e posibil asa ceva , fostul ICEMENERG Sibiu o electrificat peste 90% din tara asta si sa ajungem sucursala la toate catunele din tara asta. RUSINE,RUSINE SI IAR RUSINE, cine o vindut toate deconcentratele din Sibiu,dati cu numele si trasi la raspundere iar banii spoliati si furati de aici trebuiesc monitorizati si adusi inapoi cu dobinda si actualizati cu rata inflatiei. Ba aici trebuia sa fie sediul national a Hidroelectrica la cit o contribuit Sibiul la electrificarea tarii asteia, nu sa ajungem o uzina subordonati unei sucursale. Pfoai in ce tara strimba si intoarsa pe dos mi-o fost dat sa traiesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus