Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Operatie in premiera nationala la Polisano: doi medici au reconstruit un perete toracic cu implanturi de titan

Dr. Victor Costache de la Spitalul Polisano și dr. Liviu Mugurel Bosînceanu de la Institutul Oncologic din Iași au făcut, miercuri, la Sibiu, prima operație din România, de reconstrucție a peretelui toracic cu implanturi de titan, la un pacient cu cinci coaste zdrobite.

Bărbatul a avut un accident rutier în urmă cu două săptămâni, în urma căruia coastele i-au fost puternic afectate, motiv pentru care a apelat la dr. Victor Costache, care a mai realizat astfel de operații în Franța.

În 2013, Victor Costache a fost medicul care a efectuat cele mai multe operații de acest fel din Franța, țară în care a profesat câțiva ani.

"Am realizat astăzi, în premieră națională, o reconstrucție a peretelui toracic prin montaj de titan. Este vorba de un pacient de 50 de ani, care a suferit un accident rutier și avea cutia toracică zdrobită în urma accidentului, cu cinci etaje costale, complet fracturate, declanșând apariția voletului toracic. Intervenția a constat în reconstruirea unei cavități toracice normale și resudarea coastelor cu scopul de a preveni apariția complicațiilor pleuropulmonare și a preveni apariția durerilor cronice. Tehnica aceasta constă în așezarea mai multor implanturi din titan, care realinează coastele la locul lor și dau forma cavității toracice și o dinamică respiratorie", a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului Clinic European Polisano din Sibiu.

La rândul său dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la Institutul Oncologic din Iași a povestit că o reconstrucție de coaste cu titan oferă multiple avantaje, în condițiile în care până acum la Iași, București și Timișoara se foloseau implanturi de oțel, care deși se scoteau după șase luni, de multe ori afectau coastele și puteau duce la complicații.

"Și pentru mine este o premieră. Nu e nimic SF. În România operația se făcea înainte cu niște lame de oțel, care trebuiau scoase după șase luni, deci pacientul încasa două intervenții, una de punerea lamelor de oțel, una de scoaterea lamelor de oțel. Lamele de oțel se pot coroda, au reacții locale foarte importante și apăreau leziuni infecțioase în zona respectivă. În plus, nu poți să pui un asemenea volet complex, pentru că nu tolerează pacientul. Aici poți pune implant de titan pe toate coastele, nu se scot deloc toată viața pacientului", a spus dr. Liviu Mugurel Bosînceanu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Felicitari, domnilor doctori! Bietul doctor Vonica, fondatorul clinicii, nu mai poate sa se bucure de roadele muncii lui. Pacat, mare pacat!
Raspunde

medic

Acum 8 ani

Hai ma, nu mai spuneti.... Iar ati pus coada la pruna?! Sunt si alti doctori care isi fac bine treaba fara reclame desantate si penibile.
Raspunde

@medic

Acum 8 ani

Unde, unde ????? de ce ne roade pizma tot timpul? de ce nu ne apreciem valorile? de ce nu ne promovăm valorile ?? Ce înseamnă reclamă deșănțată? Dar reclamă penibilă? Dacă ai fi medic nu ai face asemenea declarații. Din păcate faci parte din tagma celor care au beneficiat de un lavage de cervau și au fost în încadrați în curentul anti-valori și anti-elite !!! Dacă ai exemple similare, nu te-a reținut nimeni să le faci publice!
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Medicului Victor Costache nu i s-a dat voie sa opereze pe cord, la Sibiu, desi are peste 800 de operatii efectuate in Franta si in alte locuri din lume, pe motiv ca nu si-a luat ...doctoratul in tara ci la Toulouse !?! Operatiile pe cord in zona trebuiau sa raman apanajul Clujului si Tg. Mures... Greu in Romania...
Raspunde

aberatii

Acum 8 ani

De ce crezi ca nu se da terenul si nu se finanteaza constructia unui nou spital.La mijloc e o coclitura nationala indreptata impotriva Sibiului,in tara asta nu e vorba de concurenta, aici functioneaza mentalitatea comunisata -sabotajul, subminarea, dictatul si furtul legiferate. Jos ciuma comunista si cerute explicatii in parlament de ce opozitia vehementa a constructiei unui spital regional la Sibiu si de ce doctori cu studii si operatii in strainatate nu sunt recunoscuti in Sibiu decatre matrpazlicarii din alte zone. Cit timp mai aplicati politicile astea ticaloase, din cauza acestui fapt au emigrat milioane de romani? Trebuiti trasi la raspundere toti cei care sustineti aceste aberatii.
Raspunde

comeback

Acum 8 ani

pana la urma poate ca nu e chiar totul pierdut in medicina. exodul medicilor din prezent inspre vest se poate transforma, prin astfel de lucruri, in avantaje locale. Totul e sa incepem naibii odata sa- i convingem sa se intoarca, adica sa apreciem valorile!
Raspunde

horia

Acum 8 ani

sa fim mindrii ca se intorc oameni de exceptie,care vor sa puna umarul,
Raspunde

giony

Acum 7 ani

Important pentru tine! Acum ai ocazia sa castigi 300$/luna ,cel putin,lucrand pe calculator de acasa. Nu necesita pregatire speciala decat sa urmezi un curs gratuit de 12 lectii online care te invata tot ce trebuie sa faci.Daca doresti sa vii langa noi da-mi un e-mail cu mesajul “trimite curs”la : ionel2754@yahoo.com .
Raspunde

giony

Acum 7 ani

Vine frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la telefoane 0766 748 870, 0743 774 620, 0742 613 78-dr.Pricop Cristina si mail : giony54@yahoo.com .Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Program zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus