Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Primaria din Medias se vrea vazuta intr-o alta lumina. Una de peste 600.000 de lei

Administrația orașului cu cele mai distruse drumuri din județ a lansat o procedură de achiziție publică pentru atribuirea unui contract de modernizare a sistemului de iluminare a exteriorului Primăriei Mediaș și a fântânii arteziene din față. ”Iluminatul arhitectural este o componentă a dezvoltării urbanistice urmat, de obicei, de dezvoltarea turistică a zonei respective și implicit a localității. Acest fapt este binevenit în perspectiva atragerii turismului și în afara zonei istorice a vechii cetăți, dar și în perspectiva creării unui oraș atractiv și pe timp de noapte. Iluminatul arhitectural a clădirii primăriei vine să completeze modernizarea iluminatului din Piața Corneliu Coposu”, se arată într-unul din memoriile care însoțesc documentația de atribuire.
Potrivit acestor documente, noul sistem de lumini al clădirii Primăriei Mediaș va trebui să pună în evidență ”verticalitatea clădirii, evidențiată de coloanele arhiprezente ca element dominant de arhitectură”. Asta în ceea ce privește fațada clădirii, deoarece proiectul de modernizare ale cărui fonduri sunt asigurate din bugetul local prevăd punerea în evidență pe timp de noapte și a coloanelor laterale ale corpului central, a balcoanelor, acoperișului, a spatelui clădirii, dar și a punctului de informare turistică.
Pentru că ”sistemele actuale de iluminat sunt depășite moral și îmbătrânite fizic”, în cadrul lucrării tocmai scoasă la licitație este prevăzută și montarea a 14 noi stâlpi de iluminat în Piața Corneliu Coposu, din fața primăriei, alături de alte șapte borne luminoase și un aparat de iluminat a troiței din piață. Un capitol separat al lucrărilor îl constituie și amplasarea unor proiectoare cu led-uri pentru fântâna arteziană din aceeași piață.
Valoarea estimată a contractului este de 610.000 de lei, fără TVA. Acesta va fi atribuit în urma licitației a cărei deschidere de oferte este programată pe 4 noiembrie. Termenul de execuție a lucrărilor ar trebui să fie de câteva luni (nu este specificat în modelul de contract atașat documentației de atribuire), iar garanția cerută este de cinci ani.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

adiarc

Acum 7 ani

Mediasul arde si conducerea se piaptana.....jenant...mediasul ( cu m mic ) a ajuns sa arate , cum n-a aratat niciodata de 20 de ani , incoace....e la 50 de ani distanta de Sibiu
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Mor medicii internisti de ciuda ca nu au invatat sa foloseasca asemenea aparate minune si raman la cunostintele medicale ale occidentului.
Raspunde

Alin

Acum 7 ani

Fix asta lipsea de la Medias, primaria iluminata, pe cand strazile sunt varza.Cred ca e orasul cu cele mai rele drumuri si lor le arde de fantani arteziene. Sunt incredibili, proasta administratie!
Raspunde

T.H.

Acum 7 ani

domnul primar Neamtu tot idei \"bune\" are in ultimul timp....in loc sa asfalteze odata ca orasul e praf el vara pune flori in tot orasul , de parca ar indulcii gustul amar al celui care isi rupe masina in Medias , acum ne pune luminite. Personal sunt satul de porcariile domnului Neamtu! Isi bate joc de banii primariei !!!!!! Un proiect nu vad sa fie de calitate , lucrat corect si initiat de dasnul.
Raspunde

Sebi

Acum 7 ani

Poate o sa il voteze mediesenii si peste 2 ani tot pe hotul asta... Cu banii aia faceau dracului o strada, ii scoteau si pe saracii de la Gospodarie din faliment. Are si Neamtu cap doar sa nu il ploua in gat..
Raspunde

sarma la bulau

Acum 7 ani

Tot ceea ce s-a intamplat la Medias, in ultimii ani, seamana perfect cu asediul tiganesc asupra satelor sasesti.
Raspunde

Medesan

Acum 7 ani

Neamtu e o nulitate absoluta in materie de administratie. Isi bate joc de medeseni. Cel mai slab primar din ultimele patru decenii. Cea mai jegoasa administratie din ultimele patru decenii. Marea problema a Mediasului e insa lipsa alternativei. Opozitia a disparut de la Medias. Spre nenorocirea noastra.
Raspunde

radudanutz

Acum 7 ani

plutonul de executie trebuie adus la medias.... in primul rand trebuie facut drumul principal mai oameni buni. De fiecare data cand trec pe acolo imi vine sa intru cumasina in primarie de nervi, ei ce fc, schimba in continuare borduri, acum au ajuns in fata la romgaz......... rusine....
Raspunde

mtv

Acum 7 ani

penibil, mediasul ala e plin de gropi si alte aspecte neplacute si lor le arde de iluminat primarii!!!RUSINEEEE!
Raspunde

ion

Acum 7 ani

Ca Ponta a fost \"acoperit\" nu e inca sigur, dar ca golanul de primar de la Medias are pe cineva in spate, este foarte clar. Prea multe si-a permis jegul asta, prea multi bani au fost aruncati in gauri misterioase private, prea multe ruine si lucruri facute de tot rahatul sunt in ultimul timp la Medias. Cu toate astea, individul e bine, merci, il doare fix in palarie de tot ce se intampla in jurul lui, isi face incet dar sigur plinul iar pe Arcas si Roman ii joaca pe degetul mic, astia fiind doar niste amarati de papagali. Are la dispozitie masina de vot tiganeasca iar despre ceilalti \"medieseni\" ce-ai mai putea spune?!... decat:- pacat de Medias!
Raspunde

sef serviciu

Acum 7 ani

Hai nu fiti asa rai, d-nul edil sef o fi avand si el probleme, casa grea de intretinut,una alta... din ce sa traiasca- dintr-o amarata de pensie militara de 3.200 lei lunar plus 3.400 salariu de primar? Mai ciupeste si el, ca tot romanul, un mic cadou de pe la o firma din asta care \"castiga\" o licitatie, samd. Important e sa ai toate hartiile in ordine si daca nu curge, pica. Acum vreo doi ani s-a investit cam tot aceeasi suma, pentru iluminatul decorativ de Craciun, ce fain, nu? Bine ca sunt bani
Raspunde

MUNCA LA DOMICILIU

Acum 7 ani

Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit. O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu.Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email : ***
Raspunde

dinu

Acum 7 ani

dar drumurile in orasul Medias, cind vor fi renovate, ca de pe vremuri stravechi mergi ca intr-o padure in acest oras?
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

eh....asta aveati si in Sibiu daca nu era KWJ ! LUATI AMINTE !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus