Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Elevii sibieni au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei cu concursuri, expozitii si dans

Ziua Naţională a României este sărbătorită la Sibiu şi de liceeni, astfel tinerii de la Colegiul Naţional “Octavian Goga”, au decis să sărbătorească 1 Decembrie în avans, dat fiind că luni au liber.

Astfel, vineri, liceenii şi-au început sărbătoarea cu un un flash-mob şi o horă în curtea şcolii, urmate de un concurs de poezie şi un concurs prin care clasele au devenit un spaţiu de afirmare a identităţii naţionale prin amenajarea tematică.

Manifestarea desfăşurată sub sloganul „Faceţi vizibilă identitatatea naţională, purtând un simbol, vineri, 28 noiembrie 2014!”, a reunit şi o expoziţie care reflectă momente legate de celebrarea zilei de 1 Decembrie de-a lungul timpului, un campionat de şah, desfăşurat la Biblioteca Astra şi „Tricolorul în eprubete” – un proiect realizat în laboratorul de chimie, pentru a demonstra întruparea culorilor drapelului prin reacţii chimice.

„În sala Media a Colegiului au fost prezentate mesaje adresate cu ocazia Zilei Naţionale de către elevi, profesori, directori, avându-l ca invitat pe Răzvan Pop, director al Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu şi un program artistic intitulat „Dor de Ţară”. Manifestările au fost încheiate cu un memento - deopotrivă sentimental, printr-o lectură artistică - şi într-o inedită abordare psihologică a personalităţii Reginei Maria a României, cu participarea, ca invitat, a psihologului Mihai Copăceanu”, spun reprezentanţii colegiului sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus