Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Lansare de carte la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Editura Nemira prezintă joi, lansarea cărții „Basmania” prin intermediul autorului cărţii, Valentin Nicolau şi a actorilor invitaţi Leo – Nora Băcanu și Mircea Corcoveanu, care vor citi povestea.

Pornind de la basmele tradiţionale, Valentin Nicolau creează un tărâm special unde se fabrică poveştile oamenilor, iar eroii pornesc în lupte pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea imaginaţiei, a visului şi a lui „cred, deci exist”.

„Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar înceta să mai viseze? Lumea ar exista în continuare, activităţile noastre ar continua ca şi până acum - veţi spune. Oare? Proiectul şi în acelaşi timp experimentul „Basmania. Răspântia gândurilor” contrazice această idee. În termeni clasici „Basmania” este un basm. În termeni moderni l-am putea numi roman fantasy. Oricum i-am zice, povestea porneşte de la premisa că suntem imaginaţi, visaţi de o conştiinţă superioară”, spun organizatorii.

Scriitorul şi dramaturgul Valentin Nicolau pune în mişcare un întreg arsenal oniric şi o galerie fabuloasă de personaje în sprijinul acestei idei, demonstrând că adevărata luptă dintre bine şi rău nu are loc de fapt pe pământ, ci în cu totul altă lume.

Evenimentul are loc în cadrul spectacolului „Broscuța Fermecată” în regia lui Lilly Krauss Kalmar, care va avea loc la ora 10:00. 

Lansarea va avea loc joi, 4 decembrie, de la ora 11:00, la Teatrul „Gong”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus