Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ȋnceput de an ȋn forta pentru sportiva anului 2014 din judetul Sibiu. Andreea Dragoman a luat argintul la "Top 12"

Sportiva anului 2014 din județul Sibiu, Andreea Dragoman, ȋși confirmă valoarea și ȋn noul an competițional. Eleva mentorului Gheorghe Vaida și-a pus din nou inima la fileu și a devenit iarăși ambasadorul sportului din județul Sibiu. Prezentă la concursul "Top 12" juniori I, destinat celor mai buni sportivi din România la tenis de masă, medieșeanca s-a clasat pe poziția a doua, ȋn spatele campioanei europene en-titre, Adina Diaconu.

Andreea a ȋncheiat turneul de la Bistrița, desfășurat ȋntre 17-18 ianuarie, cu nouă victorii și două ȋnfrângeri (2-3 cu Trifu Bogdana - la capătul unui meci ȋn care a revenit de la 0-2, dar a cedat ȋn setul decisiv, și 1-3 ȋmpotriva campioanei europene ȋn exercițiu, Adina Diaconu, pe care a condus-o cu 1-0 la seturi). 

"Acest concurs a fost unul greu ȋn care am avut multe meciuri dificile și a trebuit să mă mobilizez pentru fiecare punct. Totodată, a  fost si foarte important deoarece a trebui să intru de acum ȋn echipa de junioare, chiar daca ȋncă sunt cadetă, și am reusit", a declarat sportiva, pentru Turnul Sfatului.

Rivalitatea cu Adina Diaconu           

Meciurile dintre Andreea Dragoman și Adina Diaconu produc, de fiecare dată, orgolii și ambiții ce le fac să clipească vesel doar când tabela se schimbă.  Sportive ce par ca un foc dezlănțuit la fileu, impărțindu-și atât ȋnfrângerile, cât și victoriile. Dacă ȋn ultima lor dispută, cea de la Europe Youth Top 10 din 2014, un fel de turneu al campioanelor ȋn tenisul de masă juvenil, Andreea Dragoman s-a impus, câștigând titlul, de această dată victoria i-a revenit Adinei.

"Nu am reușit să o ȋnving, a jucat foarte bine tactic. M-a pus mult ȋn dificultate, pentru că a ȋncercat să lovească mai rapid, ceea ce m-a surprins. Din acest motiv, nu am putut să-mi fac jocul", explică Andreea Dragoman.

Ȋn top 10, alături de jucători consacrați

Federația Română de Tenis de Masă a ȋntocmit, la sfârșitul anului trecut, un clasament al celor mai buni zece sportivi ai României din 2014, clasament ce a plasat-o pe sportiva medieșeancă alături de jucători consacrați ca Elizabeta Samara (triplă campioană europeană) sau Adrian Crișan (medaliat cu bronz la Campionatele Europene din Danemarca ȋn 2012). Iată clasamentul:

1. Elizabeta Samara – CS Farul Constanța
2. Adrian Crișan – CSM Bistrița
3. Bernadette Szocs – CSM Bistrița
4. Adina Diaconu – LPS Slatina 
5. Cristian Pletea – LPS Nicolae Rotaru - Constanța
6. Rareș Sipos – CSM Cluj 
7. Andreea Dragoman – CS Romgaz Mediaș
8. Camelia Postoacă – CS Pristavu Câmpulung
9. Daniela Dodean/Cristina Hirici – CSM Arad / CS Farul Constanța
10. Bernadette Balint – CSM Arad

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus