Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

CINE M-A vazut la Habitus continua cu "Ida"

Tradiţia proiecţiilor de la Librăria Habitus continuă săptămâna aceasta cu filmul „Ida”, în regia polonezului Paweł Pawlikowski. În cadrul programului „CINE M-A văzut la Habitus”, sibienii sunt invitaţi să vizioneze cel mai premiat film european al anului 2014, distins, printre altele, cu premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2014.

Polonia 1962. Anna este o femeie frumoasă, în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor. Mătușa ei, află ea, nu numai că este o o fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoți și a altor persoane la moarte, ci şi evreică. Anna află că şi ea este evreică şi că numele ei real este Ida. Această revelație o împinge pe Anna, acum Ida, într-o călătorie pentru a-şi descoperi rădăcinile și pentru a afla adevărul despre familia ei. Ida trebuie să aleagă între identitatea ei de la naștere și religia care a salvat-o de la masacrele de sub ocupația nazistă din Polonia. Și Wanda trebuie să se confrunte cu decizii pe care le-a luat în timpul războiului, când a ales loialitatea față de cauză înainte de familie.

Proiecţia va avea loc vineri, de la ora 20:00, la Librăria Habitus. Preţul unui bilet este de 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 6 ani

Frumoasa initiativa!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus