Sâmbătă,
04.07.2020
Parțial Noros
Acum
18°C

Fost presedinte de tineret al PSD Sibiu, trimis in judecata de DNA

05 Martie 2015 16:09

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) — Serviciul Teritorial Albă Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alin Aurelian Greavu, președinte al Asociației ”Împreună Pentru Sibiu”. Este acuzat de săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta.
Fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Sibiu, Alin Greavu a fost ales membru al Consiliului Naţional al PSD, în luna octombrie 2010. „În calitate de preşedinte al Tineretului Social Democrat din Sibiu şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD ştiu cât de importantă este fiecare contribuţie, fiecare efort depus de oamenii care cred, întradevăr, în puterea lor de a schimba lucrurile”, spunea atunci Alin Greavu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că în cursul anului 2012, în cadrul programului ”Tineret în acțiune”, între Asociația ”Împreună Pentru Sibiu”, reprezentată Alin Greavu, și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale — A.N.P.C.D.E.F.P., s-a încheiat un contract de finanțare pentru implementarea proiectului ”Iubește-ți copiii fii alături de ei!”, program finanțat din fonduri europene. A.N.P.C.D.E.F.P. București a virat, în data de 26 martie 2012, în contul bancar aparținând Asociației ”Împreună Pentru Sibiu” suma de 16.597,57 lei, reprezentând avans implementare proiect, însă bani nu au fost folosiți conform destinației.
Alin Greavu susține că este vorba doar de 1800 de euro care nu au putut fi justificați. ”Este vorba de un proiect realizat prin Ministerul Tinerretului și Sportului, cu o valoare totală de vreo 3800 de euro. Ei când au făcut cercetările au susținut că nu au găsit în acte vreo 1800 de euro. AU descoperit că nu există justificări pentru această sumă”, a declarat Alin Greavu pentru Turnul Sfatului.
Greavu susține că nu mai este activ politic de aproximativ doi ani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Maximilian

Acum 5 ani

Pacat ca tinerii din TSD invata ce e mai rau de la \"liderii\" de la seniori. In loc sa schimbe fata partidului calca pe aceleasi urme ca cei \"batrani\". Pacat! Ar trebuii vot democratic si fara amenintari de la \"puterea actuala\" .....si atunci o sa existe adevarati lideri in partid.
Raspunde

anonim

Acum 5 ani

Cunosc tot cazu daca swntety interesaty sa va dau informatyy cu mare drag cautatima pe facebook si datymi un mesaj Aron Carneala
Raspunde

Ey

Acum 5 ani

Cand era Ionescu presedinte la TSD nu se intampla asa ceva. Era o organizatie bine pusa la punct, cu tineret gata la orice ora sa lucreze pentru partid.Nu erau bani, dar era distractie si voie buna tot timpul.Pacat de munca acestui om care a investit atata sulfet, ca apoi sa vina altii si sa strice tot...
Raspunde

c

Acum 5 ani

... noroc ca mai pierdea si la poker, ca altfel acum era bogat :D
Raspunde

RADU

Acum 5 ani

de vina au fost ,organele de control fiscal timp de 25 de ani nu s-au autosesizat cind au vazut cum la uni bugetati si s-a conduca proiecte de dezvoltare ,au confundat bani publici cu propi lor bani si acum dau cu subsemnatu ,ba inesplicapibil ,dupa revolutie steai intr-o garsoniera si aveai o dacie precajita din ani 70 si dintro data miloonari in euro si masini de alea ,4x4 ,bai va spus nea nelu cotrocelu mai opritiva ca va ia lumea la ochi ,cel putin pe generatia tinara nu-i invatati cu naravurile voastre cripto -comuniste [PCR]
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

De data asta gainariaparchetului e ridicola. O nota explicativa plus banii ar fi suficente. Energia -canalizata spre milioane...
Raspunde

Binili învingi rău\'

Acum 5 ani

Ce-o tot dați pe după vrej? Schimbare destinație bani = deturnare de fonduri = pușcărie . La mulți ani !
Raspunde

carne de tun

Acum 5 ani

Un baiat simpatic, care ca si colegii lui de tinerete si naivitate care pierd demnitate si ani din viata din cauza unor \"curve\" batrani si murdari, mai ales moral. Macar daca si-ar da seama unde gresesc si ca intotdeauana cinstea, nu cindrea, te scoate din necaz.
Raspunde

Costeiu

Acum 5 ani

In decurs de cativa ani, am cunoscut cativa tineri care au fost sefi a unor filiale PSD; Ponta (Bucuresti), Cosmin Ionescu (Sibiu), Alin Greavu, s.a. Toti au ceva in comun...(?)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus