Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

O companie din Sibiu a reprezentat Romania la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile

Compania sibiană Ropardo s-a numărat printre reprezentantele României la cel mai mare eveniment mondial de telefonie mobilă din acest an. Mobile World Congress s-a desfășurat în Barcelona, între 2 şi 5 martie, reunind peste 1500 de companii din lume, din toate segmentele IT. Conducerea Ropardo se arată mulțumită de eveniment, concluziile fiind unele pozitive pentru deschiderea de noi oportunități.

„Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de anul acesta a fost exact ceea ce s-a anunțat: au fost lansate produse și tehnologii impresionante, dar și aplicații inovative care să exploateze potențialul telefoanelor mobile inteligente și al dispozitivelor care permit controlul de pe telefon al diverselor aparate casnice.  Încă din 2003 Ropardo realizează produse inovative care ajută oameni, cresc productivitatea și simplifică procese complexe de business”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ciprian Cândea, CEO-ul companiei.

Cu ocazia evenimentului de la Barcelona compania a lansat aplicaţii mobile noi, cu utilitate în sănătate şi îngrijire personală. Acestea colectează date biometrice în timp real, cum ar fi ritmul inimii, ritmul respirației, de la senzori integrați în produse wereable și oferă utilizatorului statistici și rezultate ale activităților fizice efectuate.

”Aici merită menționate în special aplicațiile dezvoltate de noi pentru monitorizarea ritmului cardiac, respirator și a presiunii plantare, dar și pe cele de motivare a tinerilor utilizatori pentru a crea și menține un stil de viață sănătos cu ajutorul jocurilor serioase  instalate pe smartphone-uri sau tablete. În prezent există tendința ca tinerii, dar și adulții, să se preocupe tot mai mult de sănătatea lor, ceea ce este un lucru extraordinar, însă fac cu greu loc în viața lor, deja aglomerată, sportului. Noi ne dorim să înlesnim procesul și să îi ajutăm să aibă o viață mai bună punându-le la dispoziție soluții prin care să-și  monitorizeze mai ușor starea de sănătate  și care să îi determine să facă activități fizice și sportive”, a mai completat Ciprian Cândea.

ROPARDO este una dintre companiile în plină dezvoltare de pe piaţa software și IT din România, cu o experienţă de 20 de ani în livrarea de proiecte offshore, near-shore şi locale. Până în prezent compania are la activ 15 proiecte în sănătate, industria pieselor auto, producţie, educaţie.

”În urma evenimentului MWC 2015 am deschis oportunități reale de noi parteneriate internaționale”, a concluzionat CEO-ul Ciprian Cândea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus