Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

Ce poti face weekend-ul acesta in Sibiu

În perioada 27 – 29 martie, orele 10:00-20:00, va avea loc la Sibiu târgul handmade Creative Buzz, găzduit de Libraria Habitus.

„Cadourile sunt de fapt o formă de comunicare, o modalitate prin care ne expimăm aprecierea şi afecţiunea pentru cei din jurul nostru. De aceea, noi considerăm că este foarte important ca şi acel cadou să fie preţuit la adevărata lui valoare şi păstrat cu grijă de către cel căruia îi este adresat. Astfel, un cadou prelucrat manual are întotdeauna o valoare aparte”, spun organizatorii.

Teatru şi dans la Gong

„Look! Dance is there” este un proiect coordonat de coregraful japonez Toyofuku Akifumi, membru al companiei de dans contemporan „nmatu-posu”, care va avea loc la Teatrul Gong vineri, 27 martie, de la ora 17:30 și sâmbătă, 28 martie, de la ora 14:00.

„Seria atelierelor propuse în premieră la Sibiu constă în exerciții de mișcare corporală create pentru a dezvolta creativitatea și abilitatea de comunicare a copiilor într-un mediu ce promovează educarea prin participare.

Programul de la Sibiu are la bază programa școlară Creative Dance implementată în Japonia pentru a promova educația fizică și mișcarea. La atelierul de la Sibiu va mai participa și Rumiko Takahashi, profesor asociat al Facultatea de Educație și Cultură din cadrul Universității Miyazaki din Japonia”, spun reprezentanţii Teatrului Gong.

Tot vineri, de la ora 20:00, se joacă la Gong şi spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” după Aglaya Veterany.

Aglaja, fetiţa din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” este un copil cu o imaginaţie foarte bogată care o ajută să disimuleze realitatea dură pe care o trăieşte. Pornit de la romanul cu acelaşi titlu al scriitoarei Aglajei Veterany, spectacolul triplează personajul pentru a-i putea reda multiplele sale faţete. În timp ce mânuiesc marionete şi măşti, actriţele manipulează, de fapt, visele şi fricile unei fetiţe cu o viaţă tristă, dar care găseşte resurse să se bucure. Aglaja călătoreşte tot timpul. Mai întâi, fuge dintr-o ţară condusă de un dictator. Apoi fuge de problemele din familia ei. Mai târziu, va fugi de propriile frici. Familia ei nu este una obişnuită. Părinţii sunt artişti de circ, iar mama îşi riscă viaţa în fiecare seară în arenă. Acesta este începutul fricii care nu o va mai părăsi niciodată. Aglaja este un copil în căutarea unei identităţi fără frică.

Spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” regizat de artista franceză Ombline de Benque nu este recomandat celor cu vârsta sub 15 ani.

Exaltant, interactiv şi muzical, “Jucaţi-va cu noi” este piesa pe care copiii o pot vedea la Gong sâmbătă, de la ora 18:00. Spectacolul urmăreşte aventura unui pui de leu căruia îi place să cânte şi care porneşte într-o călătorie de unul singur pentru a-şi face prieteni alături de care să formeze o trupa. Cei trei animatori prezenţi pe scenă se folosesc de această poveste pentru a crea un show de divertisment în care le sunt prezentate copiilor valori ca pasiunea, curajul şi loialitatea. O reprezentaţie plină de viaţă în care muzică şi jocul de lumini creează o atmosfera plină de haz invitând fiecare copil să participe activ la desfăşurarea spectacolului.

Cei mici nu sunt uitaţi nici duminică. Astfel, de la ora 11:00 se va juca spectacolul „Broscuţa fermecată”.

Recitaluri de poezie şi muzică clasică

La Biblioteca Astra, vineri, de la ora 18:00, sibienii sunt invitaţi la un recital de muzica clasică susţinut de soprana Diana Florea şi Miriam Drasovean la pian. Programul cuprinde arii si lieduri din operele compozitorilor Giacomo Puccini, Paulo Tosti, Ceaikovski, Erik Satie, George Grigoriu.

Evenimentul face parte din proiectul "Aproape de copiii din centrele de plasament din judeţul Sibiu" derulat de IETSM. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

În 27 martie, la Cafe Wien, începand cu ora 18:00, vor fi reamintite şi recitate câteva dintre cele mai frumoase poezii ale lui Nichita Stanescu. „Această întalnire face parte din proiectul "Cuvintele Sibiului", al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu”, spun organizatorii.

Festivalul–Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară "Vară, Vară, Primăvară" se va desfăşura în acest weekend la Sibiu.

Vineri 27 martie, de la ora 17:00, va avea loc repetiţia pentru concurs, cu orchestra Ansamblului "Cindrelul - Junii Sibiului", la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, iar la ora 18:00 se va da startul concursului. Sâmbătă, de la ora 18:00 sibienii sunt aşteptaţi la Gala laureaților care va fi urmată de un regal folcloric în cadrul căruia va avea loc lansarea CD-ului solistei Alinei Pinca, intitulat „Vin ciobanii muntelui”.

Nu lipsesc nume sonore ale muzicii populare româneşti: Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa, Florentina şi Petre Giurgi, Carmen Popovici Dumbravă, Viorica Macovei, Marcel Părău, dar nici mult îndrăgitul Ansamblu Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului” şi soliştii: Nelu Albu, Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Viorica Telcean, Robert Târnăveanu.

Foto: www.radioromaniacultural.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus