Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Flautistul Filarmonicii din Viena in concert la Sibiu

La Filarmonica de Stat Sibiu, în 23 aprilie 2015, va concerta artist de talie internaţională, Dieter Flury. Devotat firmei Yamaha, el cântă pe un flaut de aur de 14 karate.

Muzician multilateral - solist, orchestrant, muzician de cameră, profesor - Dieter Flury ocupă poziţia de prim flautist la Filarmonica din Viena, fiind, totodată directorul general al orchestrei. De asemenea, Dieter Flury este profesor de la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Anterior, Flury a fost membru al Orchestrei Operei de Stat din Viena şi a predat la Academia de Muzică şi la Conservatorul din Viena.

Elogiat de critica muzicală pentru „sunetul moale, sensibil, tehnica perfectă şi inteligenţa muzicală”, Dieter Flury a fost supranumit „Paganini al flautului”, grație agilităţii fenomenale și tehnicii respirației. În paralel, Dieter Flury a studiat matematica la universitatea elveţiană de top, ETH Zürich, în perioada 1972-1976. Combinând, în cercetare, experienţa muzicală și cea matematică, el este autorul unui eseu asupra fundamentelor matematice în teoria muzicii intitulat „Teoria axiomatică a sunetelor”.

„La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul Cristian Oroşanu, prim dirijor al Filarmonicii de Stat Braşov. Programul reuneşte capodopere ale creaţiei moderne franceze - Pavana de Gabriel Fauré şi Simfonia I de Paul Dukas şi daneze - Concertul pentru flaut şi orchestră de Carl Nielsen”, spun organizatorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Da\' flautistele din Budapesta,despre care am auzit doar vorbe bune,cind vin?
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Ești un idiot semidoct, școlit de \"maestrul\" (sau maistru\') joseph. Mai sunteți mulți nătângi provacatori pe statul de plată al p(r)ostacilor la comandă?? Nu sunteți decât o șleahtă de marionete fără discernământ care scrieți ca tâmpiții după dictare cu același iz de provocare ieftină. Rușine.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

@2:Da\'de ce te-ai aprins asa?Esti misogin?Amice,suntem in sec XXI,in UE nu in sec XV in Afganistan.Femeile au drepturi egale cu barbatii!
Raspunde

@1 & @3

Acum 8 ani

Esti sigur ca nu esti magarul lui Till Eulenspiegel?
Raspunde

@till idiotul

Acum 8 ani

E destul de rău când ești prost grămadă. Dar să mai dai drumul la girofare și să semnalizezi, este de-a dreptul un gest de stupizenie maximă. Am o dilemă: oare chiar nu doare de loc??? Prostia. La ea mă refeream. Și incultura. Și stupizenia unora ca tine. Așa-mi doresc să vă văd tavalindu-vă în chinuri în piața mare....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus