Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

De ce nu avem programe HD cu o simpla antena de camera? ”Au avut loc intalniri...”

Până în iunie 2015 ar trebui să se poată recepționa gratuit, cu o antenă simplă ce costă până în o sută de lei, principalele televiziuni naționale. Cel mai probabil nu se va întâmpla asta pentru că la nivel centeal nu există niciun interes pentru ca statul să creeze concurență principalilor operatori de cablu și satelit. O spune deputatul PNL Mircea Cazan, care a cerut Ministerului pentru Societatea Informațională un punct de vedere referitor la acest aspect. ”Din cauza problemelor de la licitație și a altor interese, există un mare pericol ca acest proiect să nu se realizeze, iar Acționarul MSI, prin Consiliul de Administrație, în loc să reia rapid procesurile de licitație și să urgenteze realizarea proiectului, îl stagnează. Se dorește poate reducerea cu bună știință a șanselor ca SNR, societate cu capital de stat să poată concura cu șanse egale cu operatorii de cablu sau de satelit, gen Dolce, Orange, Digi, UPC, etc.”, susține Cazan în interpelare.
Răspunsul minstrului Sorin Mihai Grindeanu nu lasă loc de mari speranțe: ”Anul acesta, la inițiativa Ministerului au avut loc primele întâlniri ale Comitetului de Cooordonare a Implementării serviciilor multimedia digitale la nivel național, din care fac parte reprezentanți ai Cancelariei Primului Ministru al Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Culturii, ANCOM, Consiliului Național al Audiovizualului și Societății Române de Televiziune”, se arată în răspuns fără a se răspunde însă la întrebare.
Prin televiziunea digitală terestră se dă posibilitatea receptionarii semnalului de televiziune din eter, cu o antena de recepție, de exemplu de tip Yagi, precum și de un set ”top box” sau ”tunner DVB-T2” și un televizor adecvat. DVB-T2 este un standard de emisie a semnalului TV, care permite transmiterea digitală, prin aer, a canalelor TV, atât în format SD (Standard Definition), cât și HD (High Definition). Tot proiectul ar trebui să se încheie până în 17 iunie 2015, iar prin strategie se impun câteva obiective: deservirea a 40% din populație până la 1 iulie 2014 și 70% până la 17 iunie 2015. 
Există acum un program pilot care acoperă Sibiul și Bucureștiul. Pot fi recepționate cu aceste antene simple, în Sibiu, următoarele canale: TVR HD, TVR 1, TVR 2, TVR 3TVR News, Antena 3 și Kanal D. 
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dvbt

Acum 8 ani

Latrina 3? De cand?
Raspunde

antena

Acum 8 ani

am un stick dvb-t dar antena3 nu prind. restul da
Raspunde

Q10

Acum 8 ani

probabil ca asteptam ca UE sa ne impuna implemen-tarea obligatorie a tv digitala precum autostrada spre Pitesti ca de a scoate legi bine defi-nite si ptr societate guvernul nu vrea sa dea si totul este raportat la castig ca si la Sibiu trenul urban cotra Carabulea si altele.,
Raspunde

obsedatu\'

Acum 8 ani

Un multiplex, ceva, la Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus