Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

25 de ani de la reunificarea Germaniei sărbătoriţi prin expoziţia “Drumul către Unitatea Germană”

25 de ani de la reunificarea Germaniei sărbătoriţi prin expoziţia “Drumul către Unitatea Germană”

Sibiu este gazda expoziţiei care serbează 25 de ani de la reunificarea Germaniei - “Drumul către Unitatea Germană”. În cadrul acesteia sunt expuse peste 150 de imagini care reprezintă momentele esenţiale ale revoluţiei din Republica Democrată Germană.

“ Această expoziţie care, înainte să ajungă la Sibiu a fost găzduită deja în Timișoara şi Bucureşti, prezintă drumul acestor 11 luni intense cu toate faţetele provocărilor de ordin politic, economic şi social” afirmă Judith Urban, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu. Aceasta a mai adăugat că, în cadrul expoziţie, sunt prezentate “ toate aceste etape care au dus la unificarea Germaniei”.

În cadrul expoziţie se regăsesc şi panouri care trateaze negocierile care au făcut posibilă reunificarea realizată la 3 octombrie 1990.

“Uitându-mă la imaginile din această expoziţie gândul îmi zboară, fără să vreau, la vremurile acelea frământate din Europa şi, bineînţeles, îmi aduc aminte şi de revoluţia română. Anul 1989 a născut mişcări revoluţionare şi în Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia şi Ungaria. Blocul comunist al statelor din est s-a prăbuşit, cortina de fier a căzut, zidul Berlinului s-a dărâmat şi astfel Europa avea calea deschisă către democraţie” adaugă Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Primarul interimar a profitat de această ocazie pentru a ura tuturor etnicilor germani şi a celor care locuiesc în Germania la mulţi ani.

Expoziţia, organizată de Fundaţia Federală pentru Studiul Dictaturii şi Ministerul Federal al Afacerilor externe, a fost, pentru prima dată, prezentată publicului la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. În Sibiu, acesta poate fi vizitată până în 1 octombrie, la sala expoziţională a Primăriei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus