Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cărți de patrimoniu furate, vechi de 150 de ani, găsite în Obor

Cărți de patrimoniu furate, vechi de 150 de ani, găsite în Obor

Mai multe cărți valoroase, păstrate în stare foarte bună de mai bine de un secol, au fost depistate pe o tarabă din Târgul Obor. Cărțile au fost furate din Biserica Evanghelică din Dâbârca, un lăcaș de cult care a fost victima vandalizărilor repetate, în ultimii ani.

Polițiștii sibieni au văzut cărțile la un control de rutină desfășurat în târg. Tânărul care le vindea are 20 de ani și este din localitatea Dobârca. Acesta susține că volumele i-au aparținut tatălui său, care a murit și astfel a ajuns în posesia lor. „Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional pentru comercializarea de bunuri fără respectarea prevederilor legale, iar cărţile au fost ridicate în vederea confiscării”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș.

Cărțile sunt în limba germană și au o vechime cuprinsă între 100 și 150 de ani. “În continuare, poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care tânărul a ajuns în posesia bunurilor, urmând ca acestea să fie încredinţate proprietarilor de drept”, mai spun reprezentanții Poliției. Volumele vor ajunge înapoi în prioprietatea Bisericii Evanghelice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus