Miercuri,
29.09.2021
Ploi Scurte
Acum
11°C

Ilie Gheorghe și Marian Râlea revin în „Noaptea bufonilor“ la TNRS

Ilie Gheorghe și Marian Râlea revin în „Noaptea bufonilor“ la TNRS

La cererea publicului, Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu a programat o nouă reprezentație a spectacolului „Noaptea bufonilor“, regia Alexa Visarion, în data de 15 octombrie, de la ora 19:00. ”După extraordinarul succes al premierei din 1 octombrie, actorii Ilie Gheorghe și Marian Râlea vor reveni pe scena TNRS, într-un dialog ce reconstituie fragmente din marile texte dramatice”, spun reprezntanții teatrului sibian.

„Am jucat multe roluri în cariera mea, roluri importante, în spectacole semnate de mari regizori. A fost un privilegiu pe care l-am primit, ca odată cu cei nouă ani de „Faust“ la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu, să pot juca într-un spectacol al lui Alexa Visarion. Îl cunoșteam de la „Livada de vișini“, unde întâlnirea noastră a fost specială, adâncă și histrionică – Firs și Charlotta Ivanovna. De data asta, rolul actorului m-a cuprins de la prima lectură și pas cu pas, am încercat să construiesc imaginea imaginației... Împreună cu Marian Râlea, am descoperit în lucrul cu Alexa Visarion tot ceea ce teatrul are viu, dar și ceea ce uitasem... Am notat pe textul meu spusele regizorului, însemnări care pot marca profesia de actor. În spectacol se naște ceea ce zilnic scena ascunde. Mă bucură această întâlnire cu Alexa Visarion. Ne sunt atât de rare bucuriile, astăzi, încât, atunci când ne este dat să trăim asemenea stări, nu ezităm să le numim revelații“, a spus Ilie Gheorghe.

 

”Ca un suflu magic venit din locul regizorului, am reînvățat ce însemna gestul şi lucrul cu obiectele din scenă. Fiecare deplasare avea un scop, nimic nu era întâmplător pe scenă. Minimalul decor prindea viaţă datorită adevărului pe care îl impunea conducătorul jocului. Cele două personaje se susţineau ca şi cum ar fi fost un singur trup care pulsează. Fiecare personaj era pus în situaţia de a fi centrul scenei. Sunetele amplificau stările noastre printr-o ritmicitate complexă. Gândul era exprimat corect si transmis prin cuvânt. De câte ori eram în impas sau greşeam, am înţeles faptul că lângă noi, pe scenă, ca şi cum apărea din senin, se afla regizorul. El ne dădea încrederea că lucrul trebuie bine făcut. Cu mine s-a petrecut un soi de reîmprospătare a mijloacelor, un fel de reciclare în meseria de actor. Lucruri pe care le uitasem sau de care îmi aduceam aminte vag, cum ar fi: bucuria jocului, desăvârşirea gestului, asumarea temei, au renăscut datorită acestei propuneri teatrale susţinută de domnul Alexa Visarion“, a povestit despre spectacol și Marian Râlea.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală din Bdv. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro și în rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești.

 

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus