Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

“Sold out” la RXF Sibiu. Debutul în cușcă al campionului mondial Glory, Rico Verhoeven, epuizează biletele

“Sold out” la RXF Sibiu. Debutul în cușcă al campionului mondial Glory, Rico Verhoeven, epuizează biletele

Mai sunt doar câteva ore până la gala de MMA RXF 20 Sibiu, iar luptătorii sunt pregătiţi să ofere o porţie mare de adrenalină și suspans spectatorilor care au luat cu asalt casele de bilete. La ora actuală, toate biletele sunt epuizate, gala urmând să se dispute cu casa închisă.

Debutul în MMA al campionului mondial Glory

17

Capul de afiș al galei, care va avea loc în această seară, de la ora 19:30, în Sala “Transilvania”, este, fără dar și poate, debutul în MMA al campionului mondial Glory, la categoria +95kg, olandezul Rico Verhoeven. Acesta va luptă în primul său meci în cușcă contra neamţului Viktor Bogutzki.

“Mă simt minunat. Este un nou pas în cariera mea, o nouă aventură, o nouă provocare. Nu mai am răbdare, de abia aștept să intru în cușcă. Viktor arată extrem de puternic, este un om înalt. Vom vedea ce se va întâmpla. Trecerea de la kickboxing la MMA nu mi se pare atât de grea, pentru că m-am antrenat foarte bine. Aici poţi să te foloseşti de tehnicile din box, din kicbox, din MMA. Sunt pregătit să lupt la un nivel ridicat şi să fac faţă cu brio acestei schimbări. Mă bucur să fiu în Sibiu. Din păcate, nu am avut timp să vizitez prea multe, pentru că am venit să mă pregătesc de meci, să fiu extrem de concentrat, dar mâncarea este foarte bună şi locurile din Sibiu sunt foarte frumoase. Experienţa în Românie este foarte frumoasă. Dacă voi și câștiga, aceasta va fi perfectă”, a mărturisit Rico Verhoeven, după ce a trecut cântarul oficial.

Pitbullul”, pregătit să “muște” din ungur

12

O altă luptă extrem de așteptată este cea dintre Ionuţ “Pitbull” Atodiresei și maghiarul Turay Zoltan, la categoria 65 de kilograme. Dacă Atodiresei este doar la al patrulea său meci în  MMA (1 victorie și 2 înfrângeri), maghiarul are deja 11 confruntări (9 victorii și doar 2 înfrângeri). Luptătorul român dorește însă să compenseze prin cele peste 120 de meciuri de kickboxing, care l-au făcut să fie unul dintre cei mai cunoscuţi luptători din România.

“Maghiarul este mult mai experimentat. Vine şi de la o categorie mult mai superioară, a luptat şi la 77 de kilograme, apoi la 70, acum a slăbit la 65. Arată foarte bine. Cred că are un avantaj, kilogramele acelea în plus după slăbire, când se hidratează şi mănâncă, îşi vor spune cuvântul. Dar eu sunt foarte agresiv, am o inimă mare, voi da tot ce pot şi îl voi învinge repede. Cu siguranţă îl voi răpune până la finalul celor trei reprize, pentru că el este un luptător foarte agresiv şi cu vor ieşi scântei. Acest meci nu se va termina la puncte”, susţine Atodiresei.

“Pitbullul” i-a răspuns și “Panterei” Tănăsie, care i-a lansat din nou o invitaţie la o confruntare, imediat după ce și-a făcut debutul în kickboxing, vineri, la gala ACB din Sibiu, când a încheiat primul său meci de kickboxing cu o victorie.

“Pantera Tănăsie m-a provocat chiar și după primul meci al său în MMA, de acum un an. Eu nu i-am răspuns direct în faţă sau prin intermediul televiziunii. Eu am vorbit cu promotorii să se ţină direct acest meci. Dacă el tot vrea un meci de kickbox îl va avea  şi îl va avea într-un mod hilar, garantez eu. Dar eu sunt acum luptător de MMA. Dar dacă mă tot provoci, te baţi pe orice reguli. Și el a debutat în MMA, am debutat şi eu. Eu văd MMA-ul mai bărbătesc, cu mănuşi mai mici, doare mai tare, e şi un pic de tăvăleală, reprizele sunt şi de cinci minute. Dacă este bărbat eu îl aştept în cuşcă, cum l-am aşteptat şi anul trecut, eu sunt mereu disponibil. Degeaba dai din gură, dacă nu se concretizează. Degeaba vorbeşti doar de show, dacă nu te lupţi. Și el a fost un boxer bun, are rezultatele lui, nu va fi un meci uşor, va ieşi cu scântei. Eu îl aştept oriunde, în cuşcă, în ring. Oriunde”, a precizat Ionuţ Atodiresei.

Vrânceanu, încrezător după meciul epic cu campionul Canadei

07

Un alt moment așteptat al galei este meciul dintre maghiarul Zoltan Hegedus și Ioan “Gerula” Vrânceanu, sportiv născut în Brașov și adoptat de Sibiu, prin clubul Kudokai. “Gerula” vine după ce a făcut un meci mare cu campionul Canadei, Josh Hill, luptător care a fost aproape de  a semna cu cea mai puternică promoţie din lume, UFC. Deși luptătorul antrenat de Adrian Mihai a pierdut la decizie, experienţa acumulată cu Hill îi oferă acestuia o doză ridicată de încredere, înaintea confruntarării cu Zoltan Hegedus.

“Sunt foarte bine pregătit şi o să dau totul din mine ca să câştig acest meci. Lupta cu Josh Hill m-a ambiţionat foarte mult, după cum am mai spus-o, eu am intrat cu el să câştig meciul, dar a fost mai experimentat decât mine. Cu multă muncă cred că pot reuşi şi eu să ajung la un astfel de nivel.  O să încerc să închei meciul cu maghiarul din prima sau din a doua rundă, în principiu vreau să câştig meciul. Trebuie să fiu extrem de calculat pentru că în cuşcă se poate întâmpla orice. În cușcă trebuie să trăieşti clipa la intensitate maximă, să nu-ţi faci griji de ceea ce spun alţii sau de trecut. Trebuie să trăieşti clipa atunci şi acolo, şi cu siguranţă vei câştiga”, spune Vrânceanu.

Revanșa dintre Breb și Chiru, pentru centura RXF

Altă confuntare care nu trebuie ratată este cea dintre Sergiu Breb și Ciprian Chiru, care se luptă pentru centura RXF, la categoria 84 kg. Centură deţinută de Chiru, care s-a impus la puncte, acum patru luni, în faţa aceluiași Sergiu Breb. Decizia arbitrilor a fost contestată vehement de staful lui Breb, astfel că organizatorii RXF au decis să îi ofere revanșa. Cunoscutul Tolea Ciumac revine și el în cușcă după o pauză de șapte luni, unde îl va întâlni pe polonezul Przemyslaw Mysiala, la categoria +95 kilograme. Tolea are amintiri frumoase cu polonezii: la sfârșitul anului trecut l-a învins în runda a treia pe Tomasz Czerwinski.

Celelalte lupte ale galei sunt: Boţ Răzvan vs Niţu Răzvan (70 kg), Daniel Stinghe vs Andrei Vasinca (77 kg), Jackie Gosh vs Alexandru Ianţoc (84 kg), Kalman Kovacs  vs Sergiu Barbarosa (77 kg), Kajetan Szoma vs Zsolt Balla (+95 kg), Cătălin Miron vs Adi Sturzu (70 kg – meci pentru centura RXF).

Gala de MMA RXF 20 va avea loc în această seară, în Sala “Transilvania” Sibiu, începând cu ora 19:30, și va fi transmisă în direct de Sport.ro.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus