Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
9°C

VIDEO | “Fast and furious” și în cușcă: cel mai bun kickboxer din lume a scris istorie la RXF Sibiu. Breb și Chiru, bătaie ca-n filme

VIDEO | “Fast and furious” și în cușcă: cel mai bun kickboxer din lume a scris istorie la RXF Sibiu. Breb și Chiru, bătaie ca-n filme

Peste 3000 de suflete s-au conectat, timp de cinci ore, la energia degajată de “gladiatorii” din cușca RXF Sibiu, care și-au pus inima la bătaie. Pentru faimă, prieteni sau familie.

Un show de MMA ce va rămâne multă vreme stocat în compartimentul afectiv al fiecărui privitor. Fie că a fost prezent în Sala “Transilvania”, fie că a stat în faţa televizorului fără să clipească, cu toţii au fost martori la un eveniment care a răsunat de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii până în Papua Noua Guinee. Rico Verhoeven, cel mai bun kickboxer de pe întreg mapamondul, și-a revărsat talentul în cușcă. Pentru prima oară în carieră.

Debutul de vis pentru cel mai bun kickboxer al lumii

cats

Cu un aer sofisticat, dat de cariera glorioasă din kickboxing, olandezul a pășit cu o încredere și determinare dezarmantă pentru adversarul său, Viktor Bogutzki. Un rus care a rezistat doar două minute în faţa “Prinţului kickboxingului”. O proiectare și o serie de lovituri de pumn i-au croit un debut precum își dorea. Cu un succes. Prin TKO. Dacă în urmă cu patru ani, Rico izbutea cea mai importantă victorie în carieră, tot pe meleagurile românești, împotriva lui Hesdy Gerges, iată că din nou România este rampa de catapultare spre vârful unui sport în care toţii boxerii sau kickboxerii se îndreaptă în ultima vreme.

https://www.youtube.com/watch?v=R1Mktjsl_Is

Breb și Chiru, bătaie ca-n filme

12118780_883299285086759_3788751068709207276_n

Deși lupta lui Rico Verhoeven a fost cel mai așteptat moment al serii, duelul pentru centura RXF dintre Sergiu Breb și Ciprian Chiru  (84 kg) a fost cel care a ridicat lumea de pe scaune și a ţinut-o cu sufletul la gură la fiecare lovitură lansătă de cei doi. Breb și Chiru au oferit, fără dar și poate, o mostră din ceea ce înseamnă luptele în cușcă. Niciunul nu a dat un pas înapoi și au stat bărbie în bărbie. Au renunţat chiar și la lupta la sol doar pentru deliciul publicului, care a gustat fiecare moment. Cei doi s-au mai întâlnit și acum mai bine de trei luni, când Chiru a câștigat la decizie. O decizie care a fost vehement contestată de staful lui Sergiu Breb, prin vocea lui Sandu Lungu. De această dată, Breb și-a luat revanșa și a reușit două performanţe dintr-o lovitură: a pus mâna pe centura RXF și i-a administrat lui Chiru prima înfrângere din MMA. Lupta s-a încheiat în runda a doua, prin TKO.

https://www.youtube.com/watch?v=QRyvwQbBdOU

Sibiul, la putere

Luptătorii de la Kudokai Sibiu au fost la înălţime. Trei dintre cei patru sportivi au reușit să-și adjudece victoria. Chiar dacă seara a fost deschisă cu o înfrângere, după ce tânărul Răzvan Niţu, aflat la începutul carierei în MMA, a fost învins prin TKO în runda a doua – de Drăgan Bot, ceilalţi trei luptători antrenaţi de Adrian Mihai le-au ridicat pulsul la 130 spectatorilor prezenţi în “Transilvania”. Andrei Vasinca și-a luat revanșa în faţa lui Daniel Stinghe, reușind să-și pună la punct tactica și tehnica într-un timp record. Andrei a folosit o suită de manevre de submission, care i-au adus, în final, o victorie prin ghilotină, în repriza a doua. Sergiu Barbăroșă nu a stat la discuţii cu maghiarul Kalman Kovacs, pe care l-a răpus în prima repriză, prin TKO. În timp ce Ioan “Dacul Gerula” Vrânceanu a demonstrat că a învăţat multe din înfrângerea cu campionul Canadei, Josh Hill, și nu a avut nevoie nici măcar de o repriză pentru a-i administra o înfrângere maghiarului Zoltan Hegedus, prin TKO.

https://www.youtube.com/watch?v=hcHP6ZyJ9JI&sns=fb

Celelalte rezultate au fost:

Jackie Gosh l-a învins pe Alexandru Ianţoc prin ghilotină, în repriza a doua

Zsolt Balla a câștigat cu Mac Sosnowski prin TKO, în prima repriză

Andrei Sturzu s-a impus în faţa lui Cătălin Miron prin decizie unanimă, reușind să pună mâna pe centura RXF, la categoria 70 kg. Un meci care poate candida la titlul de “cel mai urât meci al serii”. Cei doi românii s-au tatonat pe întreaga durată a celor 15 minute, iar huiduielile spectatorilor, care așteptau spectacol, nu au întârziat să apară.

Przemyslaw Mysiala și Tolea Ciumac au terminat la egalitate, însă decizia l-a nemulţumit pe român, care a declarat la finalul meciului că “pentru mine eu sunt câștigător. Din păcate, nu am fost pregătit 100%. Am venit după o accidentare grea la braţ”. Tolea a impresionat cu loviturile joase de picior, care erau să-l facă KO pe polonez, în timp ce Mysiala a punctat mai mult prin jabburi.

Zoltan Turay l-a învins pe Ionuţ Atodiresei prin decizie unanimă. La finalul luptei, “Pitbullul” a luat microfonul și și-a cerut scuze în faţa spectatorilor, afirmând că “îmi pare rău că v-am dezamăgit încă o dată. Va trebui să muncesc mai mult şi voi reveni, cu siguranţă”. 

foto: RXF Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus