Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Festivalul de Film Francez aduce la Sibiu opt filme în versiunea originală

Festivalul de Film Francez aduce la Sibiu opt filme în versiunea originală

Cinefilii sibieni vor putea descoperi filme emblematice ale cinematografiei franceze la cea de-a 19-a ediție a Festivalului de Film Francez, care se desfășoară la la Sibiu în perioada 28 — 31 octombrie, în cadrul CINE M-A văzut la Habitus.

Sibienii vor putea vedea opt filme, unele recent lansate, iar altele premiate la numeroase festivalurile. ”Săptămâna viitoare, ne vom exersa cunoștințele de limba franceză. Cum? Cu opt filme faine. Ca să fie mai clar, Festivalul Filmului Francez are loc în perioada 28 - 31 octombrie, la Librăria Habitus. Deci grăbiți-vă să faceți rezervări. Prețul unui bilet este 10 lei (film + ceai sau cafea, la alegere). La sfârșit de octombrie, filmele de Festival de Cannes - Page Officielle se văd și la Sibiu”, spun reprezentanții Librăriei Habitus.

Selecția filmelor din secțiunea Semaine de Cahiers propune o introspecție în ”Filmul Noir” sau ”Thriler”, film caracterizat de o atmosferă de anxietate și intrigă polițistă, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze, subliniind un gen arhetipal preferat de către unii dintre cei mai mari regizori. Proiectiile selectate sunt ”Vivement dimanche!” de Francois Truffaut (anii'80) și ”La Ceremonie” de Claude Chabrol (anii '90).

Secțiunea Competiție prezintă premiere ale tinerilor regizori francezi, aflați în plină ascensiune. Proiecțiile selectate pentru Sibiu sunt ”Qui vive” de Marianne Tardieu și ”Respire” de Laurent Melanie.

Proiecțiile vor avea loc începând de miercuri până sâmbătă, de la ora 18:00, respectiv 20:30, la Librăria Habitus. Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus