Întrebat care este mâncarea pe care nu ar refuza-o niciodată, actorul Viorel Rață a spus că nu este pretențios și îi plac mai multe preparatele, mai ales cele pe bază de pește, iar ca desert ar alege salamul de biscuiți.
”Salamul de biscuiți îmi place cel mai mult și de curând am mâncat la o pensiune, iar doamna de acolo zicea că l-a preparat cu ingrediente naturale. Sunt un mare fan și al peștelui și al vinetelor cu maioneză”, mai spune Viorel Rață.
Salamul de biscuiți
Ingrediente:
Salam de biscuiţi
-250 gr biscuiţi
-250 gr zahăr
-100 gr unt
-50 gr cacao + puţină cacao (sau pudră de ciocolată) pentru folie
-75 gr nuca prăjită (sau stafide înmuiate în apă călduţă sau 2 linguriţe cafea instant)
-120 ml lapte
-esenţă de rom (sau rom)
Zdrobiţibiscuiţii cu mâna până obţineţibucăţele mici. Amestecaţi cu nuca (sau stafidele) tăiată bucăţi mici, dacă folosiţi.
Într-o cratițăpuneţi 60 ml lapte şi zahărul şifierbeţi până se face un sirop legat (aproximativ un minut după ce începe să facă spumă siropul).
Adăugaţi untul şiamestecaţi până se topeşte.
Adăugaţi cacao (şi cafea dacă folosiţi) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugaţişi esență de rom. Lăsaţi să dea un clocot.
Turnaţi treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până vedeţi că se leagă biscuiţiişi se înmoaie un pic. S-ar putea să nu aveţi nevoie de tot siropul.
Pe o folie de plastic presăraţipuţină cacao (sau pudra de ciocolată) şipuneţi jumătate din compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou şiîmpingeţi din ambele capete să scoateţi aerul din salam. Legaţi strâns la ambele capete şibăgați salamul de biscuiţi la frigider câteva ore sau peste noapte. Repetaţi cu restul compoziţiei.
Tăiaţi salamul de biscuiţi felii şiserviţi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1253
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Marko
Acum 2 ore
Adybady
Acum 3 ore
M
Acum 3 ore
Noi noi
Acum 3 ore
Flo