Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

„Povestea lăzilor săsești”, exportată și în București

„Povestea lăzilor săsești”, exportată și în București

50 de lăzi si costume populare săseşti vor fi expuse timp de două luni la Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, începând cu 18 noiembrie. În expoziţia itinerantă, Povestea lăzilor săseşti din Transilvania, e vorba despre piese de o mare valoare culturală-istorică, toate reunite în expoziţia care a deschis evenimentele puse în scenă de Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA.

Colecţia de lăzi cuprinde piese mai vechi, din secolul al XVI-lea, sau mai noi, din secolul al XXI-lea, confecţionate de meşteri dulgheri şi tâmplari. Acestea sunt lăzi de vecinătate, de breaslă, de biserică, de zestre sau de transport. Expoziţia prezintă lăzile săseşti transilvănene, cu referire, în special, la tipologia şi modul în care acestea au fost utilizate în timp. Astfel, vizitatorii au acces la informaţii utile despre lăzile săseşti care au umblat pe drumurile Transilvaniei, ticsite cu haine şi văluri de pânză, pline cu cărţi şi documente importante sau chiar umplute cu alimente, grâne și alte lucruri numai de către călători sau proprietari ştiute. Ansamblul de obiecte expuse provine din colecţii muzeale importante din judeţul Sibiu, cum sunt cele din cadrul Muzeului ASTRA, Muzeului Naţional Brukenthal, Muzeului Municipal Mediaş şi Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România - Centrul de Dialog şi Cultură Friedrich Teutsch din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus