Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Dr. Ovidiu Gligor spune că la capitolul mâncare, nu ar putea refuza o friptură de vită

Dr. Ovidiu Gligor spune că la capitolul mâncare, nu ar putea refuza o friptură de vită

Nu este pretențios la mâncare și dacă ar fi să spună care e mâncarea preferată ar alege friptura de vită, după cum povestește medicul Ovidiu Gligor.

”Îmi plac mai multe preparate și nu sunt o persoană foarte pretențioasă când vine vorba de mâncare. Dar aș putea spune că îmi place mult friptura de vită. Nu ajung să mănânc prea des, dar o savurez de câte ori am ocazia”, spune Ovidiu Gligor.

Friptură de vită

Ingrediente:

-500 gr antricot maturat sau muşchiuleţ de vită (de grosime 4.5 cm)

-piper negru măcinat mare

-puţin ulei

-sare

Preparare:

Carnea se sărează de cu seară pentru a accentua aroma cărnii şi a spori suculența.

A două zi se scoate din frigider şi se presară din belşug cu piper negru. Vă ungeți mâinile cu ulei şi apoi masaţi carnea pe toate părţile până e bine unsă. Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei aproximativ o oră.

Încingem o tigaie grill (fără adaos de grăsime) timp de 3 minute, pe foc mare.

Prăjim carnea pe o parte 4 minute. O întoarcem şi o mai lăsăm 2 minute pe cealaltă parte. Luăm tigaia de pe foc şi întoarcem încă o dată carnea.

Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.

Dacă tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutaţi carnea pe o tavă fierbinte care merge la cuptor

Scoatem tigaia din cuptor şi lăsăm să stea friptura 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi tăiată perpendicular pe fibră.

Se servesc feliile de vită cu un sos la alegere.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3238

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus