Nu este pretențios la mâncare și dacă ar fi să spună care e mâncarea preferată ar alege friptura de vită, după cum povestește medicul Ovidiu Gligor.
”Îmi plac mai multe preparate și nu sunt o persoană foarte pretențioasă când vine vorba de mâncare. Dar aș putea spune că îmi place mult friptura de vită. Nu ajung să mănânc prea des, dar o savurez de câte ori am ocazia”, spune Ovidiu Gligor.
Friptură de vită
Ingrediente:
-500 gr antricot maturat sau muşchiuleţ de vită (de grosime 4.5 cm)
-piper negru măcinat mare
-puţin ulei
-sare
Preparare:
Carnea se sărează de cu seară pentru a accentua aroma cărnii şi a spori suculența.
A două zi se scoate din frigider şi se presară din belşug cu piper negru. Vă ungeți mâinile cu ulei şi apoi masaţi carnea pe toate părţile până e bine unsă. Lăsaţi-o să stea la temperatura camerei aproximativ o oră.
Încingem o tigaie grill (fără adaos de grăsime) timp de 3 minute, pe foc mare.
Prăjim carnea pe o parte 4 minute. O întoarcem şi o mai lăsăm 2 minute pe cealaltă parte. Luăm tigaia de pe foc şi întoarcem încă o dată carnea.
Introducem tigaia cu tot cu carne la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
Dacă tigaia grill nu se poate folosi la cuptor, mutaţi carnea pe o tavă fierbinte care merge la cuptor
Scoatem tigaia din cuptor şi lăsăm să stea friptura 5 minute (obligatoriu). Apoi poate fi tăiată perpendicular pe fibră.
Se servesc feliile de vită cu un sos la alegere.
Foto: foodstory.stirileprotv.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: friptura de vită , Ovidiu Gligor
Vizualizari: 3275
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Satuldeprosti
Acum 4 ore
Sibian
Acum 4 ore
Lidia blajan
Acum 5 ore
Marius
Acum 6 ore
Asen