Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Mihai Copăceanu preferă ciorba de burtă

Mihai Copăceanu preferă ciorba de burtă

Mihai Copăceanu, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi din Sibiu, spune că atunci când vine vorba de mâncare nu ar refuza niciodată o farfurie de ciorbă de burtă sau un preparat din pește.

”Pentru mine ciorba de burtă nu este de refuzat. Îmi place foarte mult. De asemenea, ador peștele și salata de boeuf. La desert, dacă ar fi să aleg, aș spune Tiramisu, iar la finalul unei mese copioase îmi place să savurez un pahar de vin roșu demisec”, spune Mihai Copăceanu.

Corbă de burtă

Ingrediente:

– burtă de vită (fideluță)…900g

– smântână…400g cu 20% grăsime

– făină de grâu…1 lingură

– gălbenuş de ou…3 bucăţi

– morcovi răzuiţi…2 bucăţi

– ceapă…1 bucată

– usturoi…4 căţei

– ardei iute…2 bucăţi

– supă din oase de vită…4 litri

– ulei…4-5 linguri

– sare, piper,oţet…după gust

– timp de preparare – 50…60 minute

Mod de preparare:

Mai întâi pregătim ingredientele enumerate mai sus şi punem oasele de vită la fiert într-o oală cu 4 litri de apă, sare şi ceapă.

Când supa de os este fiartă o strecurăm în oală pregătită pentru ciorba de burtă.

Opărim burta fideluță,o adăugăm în supa de os de vită şi o punem la foc pentru aproximativ 30 minute (în funcţie de tipul de burtă folosit, timpul de fierbere se poate modifica).

Într-un vas combinăm 200g smântână cu o lingură de făină în care adăugăm un polonic din supa care fierbe (să nu se facă cocoloaşe), amestecăm bine. Turnam compoziţia în oala cu ciorbă, după ce am verificat burta şi este bine fiartă. Lăsăm compoziţia la foc încă aproximativ 15 minute.

Punem un vas la foc, adăugăm uleiul şi îl lăsăm să se încingă apoi adăugăm morcovul răzuit, amestecăm şi îl lăsăm până se devine translucid, adăugăm usturoiul pisat, ardeiul iute  şi amestecăm până se omogenizează. Adăugăm trei linguri de oţet, amestecăm bine şi oprim focul. Adăugăm compoziţia obţinută anterior în oala cu ciorbă, amestecăm bine şi lăsăm ciorbă în continuare pe foc până dă iar în clocot apoi oprim focul.

În alt vas combinăm 200g smântână cu gălbenuşurile de ou şi adăugăm un polonic din ciorba fierbinte, amestecăm bine. Turnam compoziţia în oală cu ciorbă, amestecăm bine, după care se servește.

Foto: www.cluj.travel

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 8 ani

bravo Copacene!!! Tine-o tot asa cu ciorba de burta si poate te angajeaza astia de turnul sfatului. Iti dau ca si salariu o ciorba, de sub burta;
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus