Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cioloș, întrebat dacă îl va demite pe șeful ANAF: ”Da, sigur; aștept propunerile de schimbare”

Cioloș, întrebat dacă îl va demite pe șeful ANAF: ”Da, sigur; aștept propunerile de schimbare”

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că îl va demite pe șeful ANAF, Gelu Diaconu, și că așteaptă din partea ministrului de Finanțe propunerile de schimbare, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Gelu Diaconu va fi demis, premierul Cioloș a răspuns: Da, sigur, am spus de dimineață că în cursul zilei de astăzi. Aștept... doamna ministru de Finanțe a spus deja de ieri că îi cere demisia și, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aștept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună și vom lua o decizie".

Prim-ministrul a precizat că Gelu Diaconu a fost numit în postul de secretar de stat și că nu l-a obținut prin concurs.

"Dânsul a fost numit, nu a obținut postul prin concurs. E secretar de stat și a fost numit. Eu am avut o discuție cu dânsul dimineață, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat. Mi-a explicat că ANAF este într-un proces (de restructurare — n.r.), continuă procesul de restructurare, de întărire a capacității administrative și eu i-am spus că, tocmai de aceea, problema pe care vicepreședintele și dânsul o au în raport cu DNA nu trebuie să fie transferată la nivelul ANAF. ANAF trebuie să își continue activitatea pe care o are și trebuie să continue să rămână o structură credibilă din toate punctele de vedere și de asta eu i-am spus că, în condițiile acestea, cel mai bine este ca dânsul să plece. Și dânsul mi-a spus că a înțeles asta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus că își dă demisia, pentru că nu asta e chestiunea esențială", a arătat premierul.

Dacian Cioloș a adăugat că a avut discuția la telefon cu Gelu Diaconu, înainte de a veni la Ministerul Economiei.

"În urmă cu trei zile, am avut ultima discuție legat de ceea ce trebuie făcut la ANAF. Dânsul deja acum trei zile mi-a spus că, dacă e nevoie, e gata să plece, dacă eu am altă abordare la conducerea ANAF. Eu i-am spus să continue, am vrut să văd care e viziunea dânsului și ce trebuie făcut acolo, dar în condițiile în care au apărut aceste elemente noi, pentru mine cel mai important este ca ANAF să rămână o structură credibilă", a subliniat Cioloș, menționând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră pe Diaconu sau pe vicepreședintele ANAF vinovați.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus