Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

Spectacolul „Copii răi” ajunge la Teatrul Gong

Spectacolul „Copii răi” ajunge la Teatrul Gong

Producția „Copii răi” pleacă de la un caz real, pe care echipa spectacolului l-a documentat în școală. Fragmente din textul spectacolului au fost scrise în urma unor ateliere pe care dramaturgul Mihaela Michailov și actrița Katia Pascariu le-au realizat într-o școală generală, iar atelierele au fost concentrate pe forme de violență și pe modalități de combatere a violenței.

„Copii răi” este un spectacol despre sistemul de educaţie din România, despre formele de violență care transformă o pedeapsă aparent banală într-o ameninţare colectivă, despre relațiile de putere copii-profesori-părinți, despre influența grupului în luarea unor decizii personale, despre pericolul abandonului școlar. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și este recomandat copiilor cu vârsta peste 10 ani. „Copii răi” este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne învaţă ce-ar trebui să ne reprezinte şi ce-ar trebui să fim. Care ne transformă în lideri înainte să ne lase să fim copii. Care ne cer să fim competitivi și performanți, înainte să ne-nvețe să fim generoși.

Spectacolul va avea loc duminică, 6 martie, de la ora 18.00, acesta fiind o producție a Centrului de Teatru Educativ Replika din București. Evenimentul va fi precedat, la ora 16:00, de o dezbatere publică și lansarea cărții „Teatrul ca joc și metodă de formare” în cadrul Programului TROC - rețea de teatru educativ.

TROC este un proiect care își propune să consolideze colaborarea între ONG-uri specializate și instituții publice, reunite prin interesul comun pentru pedagogia teatrală și teme specifice publicului tânăr. Scopul TROC este crearea unei rețele de teatru pentru publicul tânăr. Copiii și părinții sunt invitați, de asemenea, la o discuție despre întâlnirea dintre educație și teatru, despre teatru ca mijloc în procesele de formare și ca instrument pedagogic. Facilitatorul dezbaterii va fi Alina Maria Moldovan, actriță, pedagog teatral în cadrul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” și lector universitar în cadrul Universității „Lucian Blaga”. Intrarea la oricare din aceste evenimente este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus