Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Sibienii pedalează de Ora Pământului

Sibienii pedalează de Ora Pământului

În fiecare an, pe 19 martie, Pământul primește un cadou, timp de o ora sibienii vor pedala pe biciclete pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraș sufocat de mașini. Întâlnirea va avea loc la ora 20.00, iar la 20.30 cei prezenți vor porni timp de o oră să pedaleze.

„Traseul începe de la Gheorghe Lazar, B-dul Corneliu Coposu, Strada Bîlea, Strada Semaforului, Strada Rahovei, Bulevardul Mihai Viteazu, Calea Cisnădiei, Strada Siretului, se coboară pe Calea Dumbrăvii până la Ibis, apoi se urcă până aproape de Continental Forum, B-dul Spitalelor până la Maternitate și urcăm la Sala Thalia unde ne regrupăm”, spun inițiatorii evenimentului. Organizatorii fac un apel la toți cei care doresc să participe să circule disciplinat, grupați, să utilizeze pistele de bicicletă și să nu se ia la ceartă cu alți participanți la traffic.

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus