Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Hans Klein, FDGR. ”Ne dorim să avem aceeași conducere la oraș și la județ”

Hans Klein, FDGR. ”Ne dorim să avem aceeași conducere la oraș și la județ”

După ce Turnul Sfatului a scris de faptul că FDGR a deschis listele electorale și pentru alte etnii, în afara cele germane, Hans Klein, membru al Consiliului Director al FDGR, spune că decizia nu vizează județul Sibiu și în nici un caz traseiști politic. În plus, Klein susține că este foarte posibil ca FDGR să aibă un candidat la Primăria Șelimbăr.

 Reporter: Ce înseamnă această hotărâre a FDGR de a primi pe liste persoane de altă etnie decât cea germană?

Hans Klein: Problema se pune în felul următor: noi suntem o organizație etnică, care are ca membri oameni care vorbesc limba germană, care au descendență germană. Alți membri nu putem avea din motive statutare. Legea alegerilor ne permite să luăm de exemplu oameni care au cetățenie europeană și vorbesc limba germană. Avem mulți simpatizanți care nu sunt membrii noștri, dar și de 20 de ani sunt prieteni, oameni pe care îi considerăm că sunt aproape de noi și legea partidelor permite acest lucru. Astfel, s-a hotărât ca acești oameni să fie integrați în listă. Nu a fost problema Sibiului, noi cei din Sibiu am avut câteva reticențe, dar e o problemă la nivel național și multe foruri au spus că nu sunt membrii, dar sunt apropiați și merită să intre pe liste.

Rep.: În județul Sibiu vor fi situații de acest gen la alegerile din acest an?

H. K.: Încă nu s-au stabilit listele, mai avem ceva timp. Încă nici nu știm exact unde vom avea liste la alegeri. De exemplu, la Cisnădie am primit lista întreagă. De la Avrig știm că o să vină, probabil și din Șelimbăr.

Rep.: Va avea FDGR listă la Șelimbăr?

H. K.: Se poate. Discuțiile se poartă în aceste zile, dar vrem dacă avem aceste liste, să nu avem doar o singură persoană. În Sibiu vom avea o listă întreagă. Încă nu s-a stabilit toată, dar pot spune că jumătate sunt din cei care sunt și acum consilieri.

Rep.: La Consiliul Județean e sigur Bottesch ca și conducător de listă și posibil candidat la președinție?

H. K.: Probabil ca și conducător. Am stabilit împreună ca domnul Bottesch și domnul Porr să fie ei cei doi candidați posibili pentru președinție. Se va hotărî după alegeri. Poate nici nu e cazul.

Rep.: Se vorbește de o înțelegere între PNL și FDGR prin care organizația care va da numărul cel mai mare de consilieri să propună și candidatul la președinția Consiliului. Este adevărat?

H. K.: Noi nu o să discutăm această problemă înainte de alegeri. Nu am stabilit și nu am discutat cu nici un fel de partid așa ceva. Trebuie să avem răbdare. Noi trebuie să vedem cum să facem acest pachet, pentru că ne dorim să avem aceeași conducere la oraș și la județ. Nu cred că ne place o conducere la județ de altă coloratură, dar nu știm dacă se poate. Votul oamenilor, asta contează. Cum să vinzi pielea ursului din pădure?

Rep.: Mediaș. Ați avut primar, consilieri locali. Anul acesta veți avea o listă, un candidat, care eventual să aducă și voturi pentru Consiliul Județean?

H. K.: Am discutat problema, s-ar putea să se găsească o soluție pentru lista de consiliu, dar de primar nu. Pentru județ aproape sigur găsim unul doi, trei oameni. Mai sunt discuții, știți foarte bine că acolo s-a întâmplat ceva ce n-a fost bine și oamenii sunt puțin frustrați. Din mai multe motive și din partea noastră și din partea cealaltă și te reculegi mai greu. Problema nu e închisă. Am discutat cu ei puțin și duminică.

Rep.: Sunt alte localități unde FDGR va avea listă, în afara celor cu care ne-am obișnuit deja?

H. K.: La Agnita vom avea și pentru județ și pentru consiliu, la Laslea vom avea o listă. Încă nu vă pot spune dacă și pentru primar. Nu i-am presat, avem timp.

Rep.: Cum credeți că va fi campania electorală pentru alegerile locale?

H. K.: După cum știu, reclama nu poate să fie atât de agresivă. Cred că va fi mai liniștită, iar rezultatul cred că va fi destul de bine pentru noi. Avem corturi pentru strângerea de semnături și oamenii sunt destul de deschiși.

Rep.: Sunt aceste alegeri un test pentru FDGR. După mulți ani intrați în competiția electorală fără el.

H. K.: Klaus Iohannis nu era un om de care s-a știut atunci când a candidat prima dată. Consider că oamenii știu că ne angajăm pentru oraș și mai puțin pentru problemele noastre. Până acum, niciun consilier FDGR nu a făcut un proiect pentru a avea el profit și asta așa va rămâne. Nu vrem, chiar dacă luăm un simpatizant, că-i din vest, că-i din România, nu vom accepta să facă ceva ce nu este în conformitate cu regulile noastre. Nu vrem.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ioan

Acum 8 ani

Bottesch ar fi o alegere buna la CJ. De fapt Forumul e o alegere buna, in general. Fara furaciuni si alte mizerii. Ca, daca stau bine si ma gandesc, cine altcineva? :)
Raspunde

Misu

Acum 8 ani

Pai cred ca au mai ramas vre-o 10 sasi in Sibiu, cu tot cu clopotarul de la biserica. In halul asta am ajuns noi romanii sa ne conduca o mina de batranei expirati ( vedeti batranica de la primarie ) ?
Raspunde

Săndel

Acum 8 ani

Nu mă, lasă că-l punem iar pe bunul bătrânel românel condămnățel Cindrea președinte de CJ.
Raspunde

Schuster

Acum 8 ani

sunt sas, si nu am nici macar jumatate din varsta domnului Hans Klein, si Forumul nu este doar o mana de batranei, interesant ar fi de participat la evenimentele culturale ale lor, si poate atunci am intelege altfel situatia
Raspunde

Dana

Acum 8 ani

Daca e pe criterii de varsta, am eu un baietel de 10 ani care cred ca s-ar potrivi ca si primar. E roman sadea, e plin de talent si de idei inovatoare. E foarte bun la Metropolis. E pasionat de muzica romaneasca (exclusiv). Ii place Andra mult. Deci e roman, e tanar si dornic de a invata lucruri noi. E perfect pentru primarie. :)))
Raspunde

ba misu

Acum 8 ani

daca romanu' e smecher ce sa faci?
Raspunde

z

Acum 8 ani

"Forumul nu e o mana de batranei" - aia care au fraiele sunt batranei. Aia care sunt sasi get beget sau 50% sunt batranei. Restul sunt absolventi de brukenthal. Cat pentru cei care cred ca cei de la forum sunt cei mai drepti oameni, care nu fura, pot sa reationez doar atat: hahahahahaha, oriunde in politica se fura si nici forumul nu e scutit de regula asta. Diferenta e ca nu sunt sume atat de mari incat sa fie usor de observat. Ei fac de obicei furaciuni in numar mai mare dar cu sume mai mici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus