Cunoscutul bucătar Horia Vîrlan ne-a mărturisit că îi plac foarte mult mâncărurile gătite, iar una dintre ele este chiperchi, o reţetă machedonească.
„Eu sunt un mare iubitor de mâncăruri gătite, iar una dintre acestea este chiperchi, o mâncare aromată foarte gustoasă”, spune Horia Vîrlan.
Reţeta lui Horia Vîrlan de chiperchi
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 400 g de brânză telemea de oaie puţin sărată
- 6-7 ardei sau gogoşari curăţaţi şi spălaţi
- 2 cepe mari curăţate
- Un ardei iute, curăţat de sâmburi şi spălat
- Un morcov curăţat
- 3 căţei de usturoi curăţaţi
- O cutie de roşii cuburi în sos tomat
- 4 căţei de usturoi curăţaţi
- O lingură de frunze de ţelină tocate
- Un pahar de ulei de floarea soarelui
- Un pahar de vin alb sec
- ½ de linguriţă de cimbru verde, tocat
- O linguriţă cu vârf de sare
- ½ de linguriţă de piper negru măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii fâşiuţe, tăiaţi ceapa solzi, radeţi morcovul, tăiaţi usturoiul feliuţe şi deschideţi cutia de roşii tocate.
Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi timp de o oră, la foc domol, legumele tocate. Turnaţi roşiile şi vinul peste sote, adăugaţi cimbrul, ţelina şi piperul. Fierbeţi la foc domol până preparatul are consistenţa densă. Radeţi sau fărâmiţaţi telemeaua şi amestecaţi-o uşor în soteul de legume. Adăugaţi sare dacă este necesar
Puteţi mânca preparatul cald, dar şi rece.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: chiperchi , Horia Vîrlan
Vizualizari: 2964
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ID
Acum 5 ore
Joe Doe
Acum 5 ore
MergeTreaba
Acum 5 ore
Asdfasdf
Acum 6 ore
Georje