Miercuri,
09.10.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Horia Vîrlan: “Sunt un mare iubitor de mâncăruri gătite”

Horia Vîrlan: “Sunt un mare iubitor de mâncăruri gătite”

Cunoscutul bucătar Horia Vîrlan ne-a mărturisit că îi plac foarte mult mâncărurile gătite, iar una dintre ele este chiperchi, o reţetă machedonească.

„Eu sunt un mare iubitor de mâncăruri gătite, iar una dintre acestea este chiperchi, o mâncare aromată foarte gustoasă”, spune Horia Vîrlan.

Reţeta lui Horia Vîrlan de chiperchi

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 400 g de brânză telemea de oaie puţin sărată

- 6-7 ardei sau gogoşari curăţaţi şi spălaţi

- 2 cepe mari curăţate

- Un ardei iute, curăţat de sâmburi şi spălat

- Un morcov curăţat

- 3 căţei de usturoi curăţaţi

- O cutie de roşii cuburi în sos tomat

- 4 căţei de usturoi curăţaţi

- O lingură de frunze de ţelină tocate

- Un pahar de ulei de floarea soarelui

- Un pahar de vin alb sec

- ½ de linguriţă de cimbru verde, tocat

- O linguriţă cu vârf de sare

- ½ de linguriţă de piper negru măcinat

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeii fâşiuţe, tăiaţi ceapa solzi, radeţi morcovul, tăiaţi usturoiul feliuţe şi deschideţi cutia de roşii tocate.

Încingeţi o cratiţă cu ulei şi sotaţi timp de o oră, la foc domol, legumele tocate. Turnaţi roşiile şi vinul peste sote, adăugaţi cimbrul, ţelina şi piperul. Fierbeţi la foc domol până preparatul are consistenţa densă. Radeţi sau fărâmiţaţi telemeaua şi amestecaţi-o uşor în soteul de legume. Adăugaţi sare dacă este necesar

Puteţi mânca preparatul cald, dar şi rece.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2964

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus